A legfinomabb csokis keksz, amit kóstoltál

Étkezés
A legfinomabb csokis keksz, amit kóstoltál
Azaz a nagybetűs chocolate chip cookie recept. Tízóraira, kávé mellé vagy desszertnek tökéletes. És nem tudod elrontani!

Kívül ropogós, belül puha, egyenesen mesés ez a klasszikus csokis keksz recept. Tökéletes választás, ha csak egy pár perced van arra, hogy egy ellenállhatatlan házi készítésű desszerttel rukkolj elő.
10 perc alatt összeállítod a tésztát, majd 10 perc alatt megsütöd, ennyi az egész. Külön pozitívum, hogy a gyerekeket is bevonhatod a folyamatba, így ők is ismerkedhetnek a konyhai folyamatokkal, és egy klassz kis családi programotok is lesz. 

Azt azért ne feledd, hogy bár a desszerteknek is van helye a kiegyensúlyozott táplálkozásban, nagyon fontos a mértékletesség. Emellett, ha a gyerekeket bevonod a süti készítésbe, érdemes velük közösen más, nem desszert jellegű recepteket is készíteni. Így lesz a tanulási folyamat teljes, és így tudják megismerni a kiegyensúlyozott táplálkozás alapelveit is.

Fantasztikus házi csokis keksz

Fantasztikus házi csokis keksz

Hozzávalók

220 g liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk só
170 g szobahőmérsékletű vaj
200 g barnacukor
1 ek vanília aroma
2 szobahőmérsékletű tojás
180 g étcsokoládé apró darabokra törve
1/2 bögre durvára aprított dió

Elkészítés

  1. Keverd össze a lisztet, sütőport és a sót.
  2. A vajat lassú tűzön melegítsd, amíg barna lesz. De vigyázz, amint elkezd barnulni, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
  3. Robotgéppel keverd össze a kihűlt, barna vajat, a cukrot és a vanília aromát, add hozzá a tojást, és keverd habosra, majd fokozatosan és alaposan – már robotgép nélkül - keverd össze a lisztes keverékkel.
  4. Keverd a masszába a csokit és a diót is, majd tedd hűtőbe egy fél órára, vagy akár hosszabb időre is.
  5. Sütés előtt evőkanállal adagold a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, 190 fokra előmelegített sütőben süsd 9-11 percig, míg aranybarna lesz. 
  6. Miután megsültek, hagyd őket a sütőpapíron hűlni még 2 percig, majd tedd félre őket, hogy teljesen kihűljenek.

Lehet, hogy amikor kiveszed a sütőből, még túl puhának tűnnek, de ne süsd túl őket, mert kiszáradnak. Miután kihűltek ezek a fantasztikus csokis kekszek, tökéletes lesz az állaguk!
Ha pedig rostban gazdagabbá tennéd ezt a fantasztikus csokis kekszet, cseréld le a liszt egy részét zabpehelylisztre vagy teljes kiőrlésű búzalisztre!