A legegyszerűbb és legfinomabb tiramisu recept

Étkezés
Tiramisu
A kávés desszertek koronázatlan királya a tiramisu. Ez a recept pedig telitalálat!

Ha szeretitek a kávét, ezt a desszertet kár lenne kihagyni. Óriási előnye amellett, hogy elronthatatlan, hogy kisebb és viszonylag nagy adagot is egyszerűen készíthetsz belőle. Így ideális választás akkor is, ha vendégek jönnek, de egy kisebb családi ebéd mellé is tökéletes. Ráadásul óriási sikere lesz, az biztos!

A tiramisu készítésnél két dolog fontos: a finom, intenzív kávé, és az, hogy a kávéba mártogatott piskóták állagát jól eltaláld. Az elsőhöz tökéletes választás a NESCAFÉ Black Roast vagy egy intenzív NESCAFÉ ® Dolce Gusto ® Espresso Intenso, a másodikhoz pedig a receptben mutatjuk a trükköt!

Tiramisu

Ez talán a legismertebb kávés édesség. Ha eddig nem próbáltad, most itt az ideje.

Tiramisu

4

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta
  • 250 g zsírszegény mascarpone
  • 3 tojás
  • 3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl intenzív aromájú kávé
  • 2-3 ek sütőrum (elhagyható)
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2-3 ek cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
  • csipet só

Elkészítés

  1. A tojásokat válaszd szét. A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, a mascarponéval és 2 ek rummal elektromos habverő segítségével keverd habosra, majd keverd bele a reszelt citrom héját.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a krémhez vigyázva, hogy a hab ne „törjön össze”.
  3. A kávét ízlés szerint ízesítsd rummal. A babapiskótákat mártsd 1-2 másodpercre a kávéba úgy, hogy beszívja a kávét, de ne ázzon át teljesen. Ahogy a piskótát a kávéba mártod, érezni fogod, hogy a szélei már megpuhultak, de középen még van egy kis ellenállása. Ez az ideális állapot.
  4. Egy tál alját rakd ki a babapiskótákkal egy sorban úgy, hogy a piskóták szorosan egymás mellett legyenek, szinte ne is maradjon piskótamentes rés.
  5. Ezután tegyél a piskótára egy réteg mascarpone krémet, rá még egy réteg kávés piskóta, majd ismét mascarpone kerül. A tetejét cukrozatlan kakaóporral hintsd meg. A kész tiramisut tedd 2-3 órára a hűtőbe.

Nagyobb tál helyett teheted poharakba is, így egy dekoratív pohárdesszert lesz, amit aztán adagolni is könnyebb.