5+1 érdekesség az üreges csoki gyártásról

Életmód
Üreges csoki gyártása
Még a Mikulás is elcsodálkozna, ha ellátogatna a diósgyőri Nestlé gyárba! Öt és egy ráadás érdekesség, amire se te, se ő nem gondolna!
  1. Láttál már külföldön sok, másféle Mikulás figurát, mint itthon? Országonként eltérő, hogy milyen méretű, ízesítésű és csomagolású üreges termékekre van igénye a vásárlóknak. Nálunk ez igazán látványos, hiszen 25 országba szállítjuk a Mikulás figurákat.
  2. Nem könnyű üreges figurákat tervezni. Nemcsak a szépség számít, hanem az is, hogyan fogják őket csomagolni, szállítani. Diósgyőri gyárunkban külön műhelyünk van erre a feladatra, ahol a tervezők, mint jó szobrászmesterek papíron tervezik, majd szoborrá alakítják a formákat. A szobrok alapján készülnek az öntőformák.
  3. Olyan üreges figurát gyártani, amiben még további csokidrazsék is laknak nagyon trükkös folyamat. Először két félben ki kell önteni hozzá a csokifigurát. Hagyni kell kihűlni a feleket, majd az egyik felébe kerülnek a SMARTIES drazsék. Ezután megmelegítik az éleket, és ráillesztik a hiányzó részt a töltött felre. Miután ismét kihűlt a ragasztás helye, kezdődhet a csomagolás.
  4. A bonyolultabb figurákat mind a mai napig kézzel csomagolják kollégáink. Nagy figyelmet igényel ez a feladat, hiszen attól igazán szépek, hogy az arcuk, a ruhájuk, minden apró részlet a helyén van.
  5. A kézi csomagolásnál a figurákat „sminkelik” is! Ez igazából a csomagolás utolsó lépése, ahol kifényesítik, teljesen elsimogatják a csokiformán a csomagoló anyagot.
  6. A diósgyőri gyár a Nestlé csoporton belül az egyetlen kizárólag üreges csokifigurát gyártó üzemünk. Kanadától Új-Zélandig találkozhat a Mikulás a nálunk készült csokifigurákkal.

Idén igazi különlegességekkel készültünk Mikulásra! Novembertől elérhetők teljesen egyedi külsejű, új ünnepi SMARTIES termékeink. Az ikonikus SMARTIES új formavilágot kap, és drazsé alakú télapós, valamint pingvines csokiformákba töltve kerül a boltok polcaira.