3 tipp, amivel feldobhatod a leveseket

Étkezés
készül a leves
Egy-egy jól eltalált levesbetét, vagy hozzávaló egészen különlegessé tudja varázsolni a legmegszokottabb leveseket is. Hideg estéken biztos te is örülni fogsz pár tippnek.

Így dobhatod fel az átlátszó, húsleves típusú leveseket.

Palacsintatészta

Nagyon kellemesen kihozza a leves zamatát, ha tálalás előtt frissen sütött palacsintatésztából vágott csíkokat teszel bele. Arra kell egyedül vigyázni, hogy tényleg közvetlenül fogyasztás előtt tedd bele, különben elázik.

Így csináld: 20 dkg lisztből, 1 tojásból, 2,5 dl vízből, 2 dl tejből keverj sima masszát, adj hozzá egy csipet sót és 1 ek olajat. A tésztád legyen egy picit sűrűbb, mint a hagyományos palacsinta tészta, mert egy kicsit vastagabb tésztát kell majd sütnöd.
Süss a masszából palacsintát, és vágd kb. fél cm vastag csíkokra.

Sajtgolyó

Ehhez egy tojást 1 ek kefirrel verj habosra, majd adj hozzá 2 ek búzadarát, és 5 dkg reszelt sajtot. Fűszerezd, sóval, borssal, szerecsendióval. Adhatsz hozzá apróra vágott petrezselymet is. 
A masszából formázz diónyi gombócokat, és a forrásban lévő sós vízben főzd kis lángon 10 percig.

Friss zöldfűszerek, zöldségek

Most biztos a petrezselyem ugrott be, ugye? Az is szuper, de próbálkozhatsz mással is! Vegyél példát az ázsiai receptektől, és nyugodtan próbáld ki a húslevest nyers csírákkal, thai bazsalikommal vagy korianderrel.

Ha nincs időd sokat főzőcskézni, de vágynál egy finom levesre, próbáld ki a MAGGI megújult krémleveseit, melyek csak olyan alapanyagokból készülnek, melyek a saját konyhádból is ismerősek.