3 szuper halas fogás karácsonyra

Étkezés
Sülthal
Közeleg a karácsony, és még nem döntötted el, mi legyen a menü? Szeretnél halas fogásokat készíteni, de kicsit elrugaszkodnál a hagyományos, magyaros ételektől? Ezeket a recepteket imádni fogod!

Miért kéne minden évben ugyanazzal a menüvel előrukkolni? Idén változtass! Mi magyarok úgyis jóval ritkábban eszünk halat, mint kellene, itt a remek alkalom, hogy a jól megszokott halászlé - rántott hal pároson túl is körbenézz halfronton.

Miért fontos a halfogyasztás?

A kiegyensúlyozott táplálkozás részeként javasolt hetente minimum egyszer halat fogyasztani. A hal amellett, hogy remek fehérjeforrás, gazdag a szív- és érrendszert védő, immunrendszert erősítő, gyulladáscsökkentő hatású omega-3-zsírsavakban. Legtöbb omega-3 zsírsav a tengeri halakban található, azonban a hazai halak közül a busa, pisztráng és kecsege is tartalmazzák.

Sült tőkehal zöldfűszeres mártásban

3 hozzávaló, 30 perc. Ennyi.  Közben van időd a köretet is összedobni. Elronthatatlan, könnyen beszerezhető alapanyagokból, és garantáltan sikere lesz!

A MAGGI Sült Hal Zöldfűszeres mártásban alap mostantól biztos, hogy mindig ott lesz majd a kamrád polcán, ugyanis gyerekjáték vele ízletes halételeket készíteni. Ezt a fogást alapvetően tőkehalból ajánljuk, mely egy fehér húsú tengeri hal, de nagyon finom más halfajtákból is, érdemes kísérletezni vele. Friss és fagyasztott halból egyaránt készítheted. 

Sült tőkehal zöldfűszeres mártásban

2

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket tedd hőálló tálba. Ha fagyasztott halból készíted, a halat előtte olvaszd ki, és konyhai papírtörlővel itasd fel róla a felesleges nedvességet.
  2. A MAGGI Sült hal zöldfűszeres mártásban alap tasak tartalmát keverd el 0,5 dl vízzel és 2 dl tejszínnel, majd alacsony lángon folyamatos keverés mellett főzd fel.
  3. Az elkészült zöldfűszeres szószt öntsd a halszeletekre, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd készre.

Köretnek főzz ki mellé pár szem krumplit, és tálalj mellé bazsalikomos cukkínipürét!

Omlós lazac a sütőből

Halsütés nem volt még ilyen egyszerű. Ráadásul ehhez a recepthez szinte nem is kell olajat használni.

Szóval, ha nem akarsz sokáig a tűzhely mellett állni, és klassz halas receptre vágysz minimális zsiradék hozzáadásával, próbáld ki az alufóliában sült lazacot!

Omlós lazac a sütőből

4

Hozzávalók

  • lazac szeletek
  • olaj
  • friss fűszernövény (pl. kapor)
  • egy vékony szelet citrom

Elkészítés

  1. Ehhez a lazac szeleteket egyesével helyezd alufóliára, és 2-3 csepp olajjal kend be őket. 
  2. Tegyél friss fűszernövényt - pl. kaprot -, és egy vékony szelet citromot a halszeletek tetejére.
  3. Egyesével csomagold be a halszeleteket alufóliába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig. Fantasztikusan omlós, szaftos marad így a hal.

Amíg sül a hal, el is készíthetsz mellé egy egyszerű salátát vagy párolt zöldséget, és még marad időd, hogy összedobj egy gyors krémlevest is.

Harcsapaprikás, ha mégis magyaros ízekre vágysz

A harcsapaprikás igazi klasszikus, aminek méltó helye van az ünnepi asztalon is. Túrós csuszával elképesztő finom! Ráadásul már akár előző nap is el tudod készíteni, így nem kell az utolsó pillanatban kapkodnod. Lesz elég dolgod így is a többi tennivalóval!

Harcsapaprikás receptünk olvasóink egyik kedvence, úgyhogy, ha eddig nem tetted, most érdemes kipróbálnod.  A legjobb harcsapaprikás receptért kattints!