Zöldborsós zöldköret, a szezonális kedvenc

Zöldborsó recept
A zsenge zöldborsónak nincs párja, ilyenkor a rendszeres zöldborsólevesek mellett használd salátába, körethez, amennyit csak lehet. Ez a recept pedig biztosan levesz majd a lábadról.

Szezonja, van, ki ne hagyd! Bár zöldborsót egész évben lehet kapni fagyasztott formában, a friss, zsenge zöldborsónak nincs párja. Bár leggyakrabban zöldborsó levest vagy zöldborsó főzeléket főzünk belőle, érdemes más receptekkel is kísérletezni.

A zöldborsó amellett, hogy nagyon finom, rostban gazdag, és fehérjetartalma is igen magas, kiváló esszenciális aminosav forrás. Ezek mind jótékony hatással vannak egészségünkre, úgyhogy tényleg érdemes zöldborsót fogyasztani. 

Petrezselymes baconos zöldborsó

Petrezselymes baconös zöldborsó

3

Hozzávalók

  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 nagy csokor petrezselyem (vagy 2 kisebb)
  • 10-15 dkg bacon kisebb szeletekre vágva
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A felkockázott vagy kisebb csíkokra vágott bacont forró serpenyőben pirítsd meg. 
  2. Ha már megpirult, vedd ki a serpenyőből, tedd félre. 
  3. A baconből kisült zsiradékon a zöldborsót fonnyaszd meg, majd ha kész, öntsd vissza hozzá a pirított bacon szeleteket, szórd rá a felaprított petrezselymet, és még fél percig süsd össze. Ízlés szerint fűszerezd.