Vendégváró taco tál

Étkezés
taco tál
Nagy a vendégjárás az ünnepek környékén? Esetleg bulit is szervezel és nem tudod, mivel várd a vendégeket? A taco tállal nem nyúlhatsz mellé!

Persze rögtön hozzá kell tenni, hogy ha bejön, nem kell vele várnod a következő vendégségig, bármikor elkészítheted magatoknak.

Miért olyan nagyszerű a taco? Mert nagyon egyszerűen, gyorsan és változatosan elkészíthető!
Mindenki a saját ízlése szerint töltheti, így nekik kedveskedsz, magadat pedig megkíméled. Arra azonban vigyázz, hogy asztal fölött egyék, mert formájából kifolyólag hajlamos kiszóródni belőle a töltelék.

Lássuk, hogy készül a vendégváró taco!

Mivel a lényeg a gyorsaság és az egyszerűség, használj hozzá boltban kapható taco kagylókat. Ezekbe fogjátok majd tölteni a sok finomságot.

Mi kerüljön a taco kagylóba? 

Ha a meghívottakra bízod a saját tacojuk ízesítését, dobj össze többféle „tölteléket”, tedd őket tálkában az asztalra, így mindenki saját maga tudja összeválogatni, ami tetszik neki.

A mexikói ételek szinte nélkülözhetetlen alapanyagai a babpüré, a kukorica és a paradicsom. Nem muszáj őket használni, de ha autentikus fogást szeretnél, akkor ne hagyd ki, tényleg nagyon jók.

  • Babpürét úgy készíthetsz a legegyszerűbben, ha vörösbab konzervet felfőzöl, teszel bele taco fűszerkeveréket, majd botmixerrel pürésíted. Ha nincs taco fűszerkeveréked, a MAGGI fasírt fűszerkeverékkel is nagyon finom lesz.
  • A paradicsomot vágd egészen apró kockákra, hogy könnyebben beférjen a taco kagylóba, és jót tesz neki az apróra vágott újhagyma és egy kevés olívaolaj is.
  • Apróra vágott kaliforniai paprika, reszelt sajt és tejföl is legyen a tálkákban.
  • Ne feledkezz el a húsokról sem! Pár tipp húsfronton:

- Darált marha- vagy sertéshúst piríts meg forró olajon dinsztelt vöröshagymán, fűszerezd MAGGI fasírt fűszerkeverékkel vagy taco fűszerrel.

-  Kis kockákra vágott csirkemellet süss meg, és fűszerezd MAGGI Csirke fűszerkeverékkel
-  Csípős kolbászt vágj kicsit vastagabb szeletekre, amiket aztán apró darabokra szelsz, és pirítsd meg őket forró serpenyőben.

Még egy kis extra
Az avokádókrém, azaz guacamole. Ehhez az érett avokádót hámozd meg, vedd ki a magját, vágd kis szeletekre. Adj hozzá apróra vágott lilahagymát, paradicsomot, zúzott fokhagymát, citromlevet, sózd, borsozd, majd villával törd rusztikusra!