Variációk tortilla tekercsre

Étkezés
tortilla tekercsek
A tortilla tekercs egy szuper kaja, hiszen változatosan töltheted, könnyen szállítható és fogyasztható, így munkahelyre, suliba is érdemes csomagolni, de gyors vendégvárónak is szuper. Próbáld ki ezeket a változatokat!

Ha már kifogytál az ötletekből, hogy mit vigyen a család munkába vagy iskolába, ha van a hűtőben egy csomó alapanyag, de egyikből sem annyi, hogy egy komplett fogásra elég lenne, ha vendégeket vársz, de lövésed nincs, mivel kínáld őket, vagy csak egyszerűen egy gyors, finom és szép ételt készítenél: a megoldás a tortilla tekercs.

Tortilla lapokat ma már szinte minden élelmiszerboltban lehet kapni, a nagyobbakban pedig már találsz gluténmentes tortilla lapot is. Viszonylag sokáig eláll - az eltarthatósági dátumot azért mindig ellenőrizd – és nem is kell egyszerre az egész csomagot elhasználni. Sőt, ha szeretitek, érdemes egy csomaggal a mélyhűtőben is tartani, vészhelyzetre a mirelit pizza a leveles tészta és az instant levesek mellett az egyik legjobb választás.

Hogyan készíts tortilla tekercset?

A tortilla lapokat száraz, forró serpenyőben melegítsd fel, hagyd hogy kicsit megpiruljanak, majd oszlasd el rajtuk az ízlés szerint választott „tölteléket”. Ha ezzel megvagy, nincs más dolgod, mint hogy feltekerd, és jóízűen elfogyaszd.

Érdemes a tekercs alján a tésztát begyömöszölni a belsejébe, így amikor eszed, nem folyik ki alul a sok finomság.

Tippek tortilla tekercs ízesítéshez

Ha fontos számodra a kiegyensúlyozott táplálkozás, törekedj a tortilla hozzávalóinak kiválasztásánál is a változatosságra. Tegyél bele zöldséget, salátát, húsokat vagy halat, sajtokat, tojást…

Próbáld ki így:

Sajtos-sonkás tortilla
A tésztalapra fektess salátalevelket, vagy szór rukkolát, erre helyezz egy réteg sonkát, majd egy réteg sajtot. 
Fokozhatod az élvezeteket, ha a tortilla lapokat vékonyan megkened krémsajttal, vagy ha a sajt szeletekre tojás karikákat is teszel.

Spenótos-fetás tortilla
A spenótot zúzott fokhagymával fonnyaszd meg kevés olajon, csöpögtesd le, terítsd a tortilla lapokra, tegyél rá feta sajt szeleteket, majd tekerd fel.

Lazacos-krémsajtos tortilla
A lapokat kend meg sajtkrémmel, tegyél rá füstölt lazac szeleteket, és szórd meg kaporral.

Pikáns tortilla
Egy szelet csirkemell filét vágj kis kockákra, forgasd meg 1 tk MAGGI Pikáns fűszerkeverékben, majd kevés olajon süsd meg. Teríts saláta leveleket a tortilla lapokra, tedd rá a sült húst, oszlass el rajta 1 ek fokhagymás tejfölt, szórd meg snidlinggel, apró kockákra vágott paradicsommal és reszelt sajttal.

Csupa gomba tortilla
Kevés olajon piríts meg többféle, kockákra, szeletekre vágott gombát. A tortilla lapra szórj madársalátát, oszlasd el rajta a pirított gomba mixet, majd locsold meg MAGGI Vargányakrémlevesből készült szósszal. az egészet szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. A levesnek akkor lesz szószos az állaga, ha kevesebb folyadékkel öntöd fel, vagy ha adsz hozzá egy kevés étkezési keményítőt. 

Mindent bele tortilla
Tökéletes módja a hűtőben található maradékok felhasználásának. Mehet bele bármi amit találsz, és szereted. A vasárniapi sült hús maradéka, zöldségek, rizs, sajt, tényleg  bármi, aminek persze még jó a szavatossága.

MAGGI fűszerkeverékek és megújult krémlevesek a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek, és kizárólag olyan alapanyagokat tartalmaznak, melyek a saját konyhádból is ismerősek lehetnek.