Ez a vendégváró tényleg tökéletes! Egyszerű, szuper finom és gyönyörű. Mindenképp próbáljátok ki!
Persze nem csak húsvétra készíthető el, de a forma adja magát. Tulajdonképpen a villám töltött leveles tészta újragondolt változata, de most látszik igazán, mennyit számít a tálalás.
Ha szeretnéd ellesni a répa fazonú tészta készítését, képes útmutatónkból lépésről-lépésre megnézheted.
Mutatós húsvéti vendégváró recept
4
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás sárgája
A tojáskrémhez
- 3 db tojás
- 2 dkg vaj
- 1 kk mustár
- 2 ek 12%-os tejföl
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Alufóliából formázz tölcsért.
- Leveles tésztából vágj egy hosszabb, kb. 2 cm széles csíkot, és tekerd fel a tölcsérre.
- Kend meg a tésztát tojássárgájával, hogy szép sárga legyen. Ha a tojássárgába teszel egy pár csepp szójaszószt, narancsosabb lesz a színe, de természetes ételszínezőként jól működik az is, ha a tésztát kevés paradicsompürével, sáfránnyal vagy sárgarépa pürével összegyúrod, vagy a feltekerés után kensz rá egy kevés olajjal összekevert pirospaprikát.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süsd kb. 15 percig.
- A kész tészta tölcsért tölts meg tojáskrémmel, a végébe szúrj petrezselymet.
- Húsvétkor adja magát, hogy tojáskrémmel töltsd, de igazából ez nincs kőbe vésve. Töltheted például sonkakrémmel, sajtkrémmel, csirkesalátával vagy akár lazackrémmel is.
Nem csak a tányéron mutatnak jól mellette, hanem ízben is remekül kiegészítik, plusz az egészségtudatos táplálkozást is támogatják a friss zöldségek, saláták, így ezeket se hagyd ki, amikor a menüt tervezed!
Akár főételnek is kiváló, ha tartalmas tölteléket teszel bele. Próbáld ki ezt: Egy kis hagymán piríts darált húst, apróra vágott gombát, és zöldborsót, sózd, borsozd. Amikor a hús megsült, és a zöldségek leve elfőtt, keverd össze a MAGGI Krémes Sajtszószos csirkemell alapból készült sajtmártással. Ezt a sajtos-zöldséges-húsos ragut töltsd a tésztába, tálald friss salátával.