Tökéletes húsvéti vendégváró

Étkezés
Mutatós húsvéti vendégváró
Ez a vendégváró tényleg tökéletes! Egyszerű, szuper finom és gyönyörű. Mindenképp próbáljátok ki!

Persze nem csak húsvétra készíthető el, de a forma adja magát. Tulajdonképpen a villám töltött leveles tészta újragondolt változata, de most látszik igazán, mennyit számít a tálalás.  

Ha szeretnéd ellesni a répa fazonú tészta készítését, képes útmutatónkból lépésről-lépésre megnézheted.

Mutatós húsvéti vendégváró recept

Mutatós húsvéti vendégváró recept

4

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta 
  • 1 tojás sárgája 

A tojáskrémhez 

  • 3 db tojás  
  • 2 dkg vaj  
  • 1 kk mustár  
  • 2 ek 12%-os tejföl  
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Alufóliából formázz tölcsért. 
  2. Leveles tésztából vágj egy hosszabb, kb. 2 cm széles csíkot, és tekerd fel a tölcsérre. 
  3. Kend meg a tésztát tojássárgájával, hogy szép sárga legyen. Ha a tojássárgába teszel egy pár csepp szójaszószt, narancsosabb lesz a színe, de természetes ételszínezőként jól működik az is, ha a tésztát kevés paradicsompürével, sáfránnyal vagy sárgarépa pürével összegyúrod, vagy a feltekerés után kensz rá egy kevés olajjal összekevert pirospaprikát. 
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süsd kb. 15 percig. 
  5. A kész tészta tölcsért tölts meg tojáskrémmel, a végébe szúrj petrezselymet. 
  6. Húsvétkor adja magát, hogy tojáskrémmel töltsd, de igazából ez nincs kőbe vésve. Töltheted például sonkakrémmel, sajtkrémmel, csirkesalátával vagy akár lazackrémmel is.

húsvéti vendégváró kollázs

Nem csak a tányéron mutatnak jól mellette, hanem ízben is remekül kiegészítik, plusz az egészségtudatos táplálkozást is támogatják a friss zöldségek, saláták, így ezeket se hagyd ki, amikor a menüt tervezed! 

Akár főételnek is kiváló, ha tartalmas tölteléket teszel bele. Próbáld ki ezt: Egy kis hagymán piríts darált húst, apróra vágott gombát, és zöldborsót, sózd, borsozd. Amikor a hús megsült, és a zöldségek leve elfőtt, keverd össze a MAGGI Krémes Sajtszószos csirkemell alapból készült sajtmártással. Ezt a sajtos-zöldséges-húsos ragut töltsd a tésztába, tálald friss salátával.