A fűszerekkel csodás ízeket komponálhatsz.
A fűszervaj elkészítése nagyon egyszerű, a hús típusának és persze ízlésednek megfelelően nagyon változatosan fűszerezheted. Így ugyanaz a sült hús más-más karaktert kaphat akár egy étkezés alatt is. Érdemes kipróbálni, ha pedig megtetszett a „műfaj”, kísérletezz bátran!
Így készíts fűszervajat!
- Jó minőségű vajat olvassz szobahőmérsékletűre.
- Fűszerezd, ízesítsd ízlés szerint.
- Egy folpack segítségével göngyölítsd henger alakúvá, és tekerd be szorosan.
- Tedd a hűtőbe, és várd meg, míg megdermed.
- Tálaláskor a meleg húsra szelj egy vékony karika fűszervajat, és hagyd, hogy a hús magába szívja.
Fűszervaj ötletek grillezéshez
A fűszervajhoz használhatsz friss zöldfűszert vagy szárított fűszert is. Több összetevő hozzáadásával egészen komplex, izgalmas ízű fűszervajad lesz. A MAGGI fűszerkeverékekben az a jó, hogy nem kell neked a különböző összetevőkön, arányokon gondolkoznod. A sült húsokhoz készült fűszervajhoz mindenképp próbáld ki a MAGGI Fokhagymás és a MAGGI Gyros fűszerkeveréket!
Ha szeretnél tovább kísérletezni, ezek a kombinációk tetszeni fognak:
- A kevésbé markáns ízek kedvelőinek, szárnyasokhoz és halakhoz tegyél a fűszervajba apróra vágott petrezselymet és reszelt citromhéjat (ehhez használj kezeletlen citromot).
- Markánsabb ízvilághoz a rozmaring – majoranna páros remek választás.
- A mediterrán ízek kedvelői szeretni fogják a bazsalikomos, oregánós fűszervajat kevés fokhagymával.
- A rozmaring mellé egyébként a narancshéj és a feketebors remek párosítás, a bárányhoz nagyon illik.
- Egyszerű, de nagyszerű a fűszerpaprikás, chilis, fokhagymás fűszervaj.
- A sült hallal pedig csodát tesz a kapor, citromhéj és újhagyma ízesítésű fűszervaj.
Jó grillezést és jó étvágyat!