Tápláló reggeli egyszerűen

Étkezés
Tápláló reggeli egyszerűen
Ha reggeli, akkor rost. Ha rost, akkor zab. Ha pedig gyors zabot tartalmazó reggeli, akkor egy tál Nestlé CHEERIOS Zab teljes kiőrlésű zabliszttel.

A reggeli fontosságáról nem győzünk eleget beszélni. Ez szervezetünk számára az egyik legfontosabb étkezés, mely segít feltölteni üzemanyag raktárainkat, így segít a fizikai és szellemi munkavégzésben, a koncentrációban és a tanulásban egyaránt.  

Nem mindegy azonban, hogy mit eszünk reggelire. A kiegyensúlyozott étrendben kiemelkedő fontosságú teljes kiőrlésű gabonák és rostos tápanyagok lassan szívódnak fel szervezetünkben, ezért segítik egyensúlyban tartani vércukorszintünket, megóvnak a hirtelen farkaséhségtől és kis mennyiségben fogyasztva is kellemesen eltelítenek, emellett az emésztést is javítják. 

De mit együnk a reggeli rohanásban?

Sokan azért hagyják ki a reggelit, mert nincs idejük ezzel pepecselni a reggeli készülődésben vagy, mert a rohanásban úgy érzik, nem is éhesek. 

Erre kiváló megoldás a teljes kiőrlésű zab készült, hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó Nestlé CHEERIOS Zab gabonapehely, melyet elég egy kevés zsírszegény tejjel vagy natúr joghurttal felönteni, esetleg rászórni egy kevés olajos magvat vagy némi szezonális gyümölcsöt, és máris kész a tápláló reggeli, amit a gyerekek is imádni fognak. És persze ne felejtsetek mellé inni egy nagy pohát vizet, amire a magas rosttartalmú ételek fogyasztásánál mindig szükség van. 

Ha pedig egy kicsivel több időd van, elkészítheted ezt a dekoratív pohárkrémet is, így a gyerekek még lelkesebben fogják kanalazni.

 

Ha még izgalmasabbá tennéd, váltogasd sűrűbben a rétegeket! 
A túrókrémet ízesítheted fahéj helyett kakaóval is, de akár kókuszreszeléket is keverhetsz bele.