Villámgyors csokis piskóta alapösszetevőkből

Étkezés
Csokis piskóta
Maradt még pár csoki a Mikulás szezonból? Itt az ideje, hogy süss egy finom csokis piskótát!

Elég néhány alap hozzávaló, és kész is a gyors és finom desszert.

Ha sütnél gyorsan valami finomat, a piskóta remek választás. Sokan félnek tőle, pedig egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Ha pedig van otthon maradék csokitok, nincs is jobb ötlet egy gyors csokis piskótánál. Ehetitek magában is, de felturbózhatjátok gyümölcsökkel, befőttel, tejszínnel, pudinggal vagy lekvárral is.

Igazából nem is kell ahhoz maradék csoki, hogy elővedd ezt a receptet! Készítsd el azért, mert finom és sokkoldalú, egyszerűen elkészíthető desszert. Arra azért érdemes figyelni, hogy jó minőségű csokit használj hozzá. A BOCI étcsoki tökéletes választás.

Ha véletlenül nem fogyna el gyorsan, és kicsit megszikkadna, készíts hozzá egy egyszerű meleg öntetet, és máris olyan lesz, mint frissen.

Csokis piskóta

Csokis piskóta

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg csoki 
  • 5 dkg vaj
  • csipetnyi só

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény kemény habbá.
  2. A darabokra tört csokit vízgőz fölött olvaszd össze a vajjal. 
  3. A tojássárgákat keverd el a cukorral, majd folyamatos keverés mellett a felolvadt csokival. 
  4. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot. 
  5. A tésztát öntsd egy kivajazott (akár sütőpapírral bélelt) tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 50 percig.

A sütéshez ne használj légkeverést, és mielőtt kivennéd a tortaformából, hagyd kihűlni. Az extra csokis élményért tehetsz a tésztába apró darabokra tört csokit , vagy tálalás után csorgathatsz rá NESQUIK szirupot, de az olajos magok, mint a dió vagy a mogyoró is jól állnak neki.