Tegyél fűszervajat a grillezett húsokra!

Étkezés
fűszervaj
A legpraktikusabb megoldás, hogy a sülted még szaftosabb legyen

A fűszerekkel csodás ízeket komponálhatsz.

A fűszervaj elkészítése nagyon egyszerű, a hús típusának és persze ízlésednek megfelelően nagyon változatosan fűszerezheted. Így ugyanaz a sült hús más-más karaktert kaphat akár egy étkezés alatt is. Érdemes kipróbálni, ha pedig megtetszett a „műfaj”, kísérletezz bátran!

Így készíts fűszervajat!

  1. Jó minőségű vajat olvassz szobahőmérsékletűre.
  2. Fűszerezd, ízesítsd ízlés szerint.
  3. Egy folpack segítségével göngyölítsd henger alakúvá, és tekerd be szorosan.
  4. Tedd a hűtőbe, és várd meg, míg megdermed.
  5. Tálaláskor a meleg húsra szelj egy vékony karika fűszervajat, és hagyd, hogy a hús magába szívja.

Fűszervaj ötletek grillezéshez

A fűszervajhoz használhatsz friss zöldfűszert vagy szárított fűszert is. Több összetevő hozzáadásával egészen komplex, izgalmas ízű fűszervajad lesz. A MAGGI fűszerkeverékekben az a jó, hogy nem kell neked a különböző összetevőkön, arányokon gondolkoznod. A sült húsokhoz készült fűszervajhoz mindenképp próbáld ki a MAGGI Fokhagymás és a MAGGI Gyros fűszerkeveréket!

Ha szeretnél tovább kísérletezni, ezek a kombinációk tetszeni fognak:

  • A kevésbé markáns ízek kedvelőinek, szárnyasokhoz és halakhoz tegyél a fűszervajba apróra vágott petrezselymet és reszelt citromhéjat (ehhez használj kezeletlen citromot).
  • Markánsabb ízvilághoz a rozmaring – majoranna páros remek választás.
  • A mediterrán ízek kedvelői szeretni fogják a bazsalikomos, oregánós fűszervajat kevés fokhagymával.
  • A rozmaring mellé egyébként a narancshéj és a feketebors remek párosítás, a bárányhoz nagyon illik.
  • Egyszerű, de nagyszerű a fűszerpaprikás, chilis, fokhagymás fűszervaj.
  • A sült hallal pedig csodát tesz a kapor, citromhéj és újhagyma ízesítésű fűszervaj.

Jó grillezést és jó étvágyat!