Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Utazz velünk egy banán hajón!

Spárga receptek, amiket imádni fogsz

Répatorta golyó sütés nélkül

Így még a gyerekek is szívesen megeszik majd a nyers sárgarépát! Főleg, ha a kivitelezésben is segítenek. Ráadásul gluténmentes változatban is elkészíthető!

Mert a formázásba a gyerekeket is bátran bevonhatod. A sárgarépa íze ugyanúgy, mint a hagyományos répatortában, ebben a desszertben sem érződik, ezért ha azt szeretnéd, hogy a gyerekek nyers zöldséget egyenek anélkül, hogy az látszana, az alapot készítsd el nélkülük smiley Vigyázz, ebben az esetben érdemes más nevet is adnod a sütinek. 
 

Azért is nagyon klassz ez az édesség, mert kedved szerint variálhatod az alapanyagokat. Rajtad múlik, milyen aszalt gyümölcsöt teszel bele, mivel fűszerezed, diót vagy kókuszreszeléket használsz. Úgyhogy mi most mutatunk egy alapreceptet, de ha valamelyik összetevőt lecserélnéd, mert mást találsz éppen a kamrában, vagy szimplán a te ízlésednek más jobban megfelel, használd nyugodtan a kreativitásod! A lényeg, hogy a végén egy olyan masszát kapj, ami nem túl száraz és könnyen golyóvá formázható.

Répatorta golyó sütés nélkül

Hozzávalók

15 dkg sárgarépa megpucolva, lereszelve
4 ek aprószemű zabpehely (ha gluténmentes étrendet követsz, válassz gluténmentes zabpelyhet)
8 dkg aszalt gyümölcs (pl. datolya, szilva, áfonya)
1 marék dió
1-2 tk méz ízlés szerint
2 tk SZERENCSI kakaópor
fahéj, szegfűszeg, gyömbér ízlés szerint (ha van otthon mézeskalács fűszerkeverék, az is jó)
1 kezeletlen narancs reszelt héja (elhagyható)
darált dió vagy kókuszreszelék a golyók forgatásához

  1. Az aszalt gyümölcsöket áztasd kevés vízbe (amennyi ellepi őket) fél órára, hogy jól megszívják magukat nedvességgel.
  2. A hozzávalókat tedd konyhai robotgépbe, és turmixold össze. Nem kell, hogy teljesen homogén legyen a massza, de azért ne maradjanak nagyobb darabok benne. Ha a répa nyomait teljesen eltüntetnéd, kezdd azzal, és amikor már pépesre aprítottad, akkor add hozzá a többi hozzávalót.
  3. Miután kész a massza, hagyd állni egy kicsit, hogy lásd, a zabpehely mennyi nedvességet szívott magába. Ha túl száraznak érzed, adj hozzá kevés vizet, ha túl ragacsos, tegyél még bele zabpelyhet.
  4. Nedves kézzel formázz a masszából kis golyókat, hempergesd meg őket darált dióban vagy kókuszreszelékben.
  5. Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki, ha 20 percre hűtőbe teszed.
Nestlé tippünk
Élvezd a végeredményt kedvenc kávédat szürcsölgetve! NESCAFÉ Dolce Gusto kávékapszuláinkkal kávéházi élményt varázsolhatsz otthonodba. Webáruházunkból kényelmesen, házhozszállítással rendelheted meg az ízlésednek megfelelő finomságot. Legyél klubtagunk a további kedvezményekért!