Rakott csirke a sütőből

Étkezés
Rakott csirke
Egy recept, ami nem csak pofon egyszerű, de rögtön indulhatsz vele a legpuhább, legomlósabb csirkemell díjért is.

Biztos veled is előfordult már, hogy gyorsan szerettél volna összedobni egy finom főételt, mert nem volt időd nagy főzőcskézésre vagy épp kedved nem volt nagyobb konyhai mutatványokhoz. Van pár jól bevált recept, amit ilyenkor bevethetsz, és ez a sajtos rakott csirke az egyik ilyen.

Nem kell hozzá előtte pácolni a húst, nem kell a serpenyő mellett állni, nem fröcsög az olaj és nem teríti be az egész lakást az olajszag. Percek alatt összeállítod, bedobod a sütőbe, és míg sül, egy finom salátát is elkészíthetsz mellé.

Ja, igen! Ebben a formában ráadásul a csirkemell sokkal puhább, szaftosabb marad, mint ha sütnéd. Természetesen az eredmény függ a hús minőségétől, de ezzel a recepttel biztosra mehetsz, ha egy igazán finom csirkés fogást szeretnél készíteni.

 

Figyelj arra, hogy a húsos fogások mellé ne csak a hagyományos rizs-krumpli köret kerüljön!
A friss zöldség fogyasztás az egészséges étrend fontos része. Egy gyors saláta, pár szem friss zöldség nem csak az ételt dobja fel, hanem az egészségedért is teszel vele. Emellett egyébként érdemes teljes értékű gabonából készült köreteket is beilleszteni az étrendedbe.
Ehhez a csirkés finomsághoz kínálj adagonként egy marék zöld salátát friss paradicsommal, amit elég, ha pár csepp olívaolajban megforgatsz.


Sajtos rakott csirke recept

Sajtos rakott csirke recept

4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vágd szeletekre, a krumplit karikákra, sózd meg őket.
  2. Egy hőálló tálat kenj ki vékonyan vajjal vagy olajjal, tedd bele a karikákra vágott krumplit egy rétegben, helyezd rá a hús szeleteket, majd a maradék krumplit tedd a hús réteg tetejére.
  3. A MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alapot keverd össze a tejszínnel és 1 csapott tk sóval, majd öntsd a rakott hús tetejére, szórd meg reszelt sajttal.
  4. 200°C -ra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.