Pörköltre fel!

Villám mexikói a sütőből - Receptek a nagyvilágból

Paradicsomos húsgombóc olasz módra - Receptek a nagyvilágból

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető olasz recept, de Amerikában is imádják azzal a különbséggel, hogy ők spagettivel eszik. 

A recept lelke a zamatos paradicsomszósz, és a bátran fűszerezett húsgombócok. Szerencsére ma már olyan minőségi alapanyagokhoz is könnyen hozzájuthatunk, melyek segítségével gyerekjáték egy-egy külföldi ételkülönlegesség elkészítése is. Erre tökéletes példa ez a finom paradicsomos húsgombóc.
 

Tudtad?
A MAGGI új üveges szószai tomate frito eljárással készültek, mely során az apróra vágott vöröshagymát aranyló színűre pirítják a forró olajban, hozzáadják a fűszereket és a friss paradicsomot, majd alacsony lángon hosszú ideig főzik őket. A MAGGI üveges szószok összetevői listájában olyan elemeket találsz, amiket a konyhából is ismerhetsz. A termékeket hőkezeléssel tartósítottuk, így tartósítószer hozzáadására nincs szükség.

 

Paradicsomos húsgolyók recept

Hozzávalók
500 g darált sertéshús
1 tojás
2 tk pirospaprika
2 tk oregánó
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 zsemle tejbe áztatva 
1 csokor petrezselyem felaprítva
1 csokor bazsalikom apróra vágva
só, bors ízlés szerint
1 üveg MAGGI bazsalikomos-fokhagymás paradicsomszósz
3 ek olaj
 

 

  1. A húsgolyóhoz  keverd össze a húst, a fűszereket, a tojást és az alaposan kinyomkodott, és darabokra tépett zsömlét, kézzel dolgozd össze a masszát. 
  2. Formázz belőle diónyi méretű golyókat, és egy nagy, forró serpenyőben, olajon pirítsd őket pár percig. 
  3. Öntsd a húsgolyókra a paradicsomszószt, és alacsony lángon, fedő alatt főzd kb. 20 percig, amíg a húsgolyók átfőnek.
  4. Köretben nagyon jól illik hozzá -és villámgyorsan el is készíthető- a kuszkusz. 
     
Ha a paradicsomszósz nagyon besűrűsödne, kevés vízzel higíthatod.
Ha pedig igazán különlegeset szeretnél, adj hozzá egy kevés vörösbort.