Paradicsomos húsgombóc olasz módra - Receptek a nagyvilágból

Étkezés
Paradicsomos húsgombóc olasz módra
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető olasz recept, de Amerikában is imádják azzal a különbséggel, hogy ők spagettivel eszik.

A recept lelke a zamatos paradicsomszósz, és a bátran fűszerezett húsgombócok. Szerencsére ma már olyan minőségi alapanyagokhoz is könnyen hozzájuthatunk, melyek segítségével gyerekjáték egy-egy külföldi ételkülönlegesség elkészítése is. Erre tökéletes példa ez a finom paradicsomos húsgombóc.

A MAGGI üveges szószok összetevői listájában olyan elemeket találsz, amiket a konyhából is ismerhetsz. A termékeket hőkezeléssel tartósítottuk, így tartósítószer hozzáadására nincs szükség.

Paradicsomos húsgolyók

Paradicsomos húsgombóc olasz módra

Hozzávalók

  • 500 g darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 tk oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 zsemle tejbe áztatva 
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • 1 csokor bazsalikom apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 üveg Maggi Zöldfűszeres Bolognai szósz
  • 3 ek olaj

Elkészítés

  1. A húsgolyóhoz  keverd össze a húst, a fűszereket, a tojást és az alaposan kinyomkodott, és darabokra tépett zsömlét, kézzel dolgozd össze a masszát. 
  2. Formázz belőle diónyi méretű golyókat, és egy nagy, forró serpenyőben, olajon pirítsd őket pár percig. 
  3. Öntsd a húsgolyókra a paradicsomszószt, és alacsony lángon, fedő alatt főzd kb. 20 percig, amíg a húsgolyók átfőnek.
  4. Köretben nagyon jól illik hozzá - és villámgyorsan el is készíthető - a kuszkusz. 

Ha a paradicsomszósz nagyon besűrűsödne, kevés vízzel hígíthatod.
Ha pedig igazán különlegeset szeretnél, adj hozzá egy kevés vörösbort.