Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Halfasírt, amit mindenki imádni fog

A karcsú idomok kedvelői a hagyományos, bő olajban sült ételeknél alacsonyabb kalóriatartalma miatt szeretik, a kiegyensúlyozott táplálkozás kedvelői a hal egészségre gyakorolt hatása miatt.

A gyerekek azért, mert ez a halrudacskák és a fasírt ötvözete, az anyukák azért, mert nem lesz olajszag a lakásban, na meg azért, mert a gyerekek is szeretik.

Halfasírt recept

Hozzávalók
½ kg darált halhús
1 tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ fej vöröshagyma apróra vágva
1 zsemle 2 dl tejbe áztatva
1 csokor petrezselyem
só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa
olaj
 

  1. A tejbe áztatott zsemléből alaposan nyomd ki a tejet, és a zsemlét tépkedd apró darabokra.
  2. Keverd hozzá a többi hozzávalót, és gyúrd egységes masszává.
  3. Formázz a masszából gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában.
  4. Tedd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsire, spriccelj rájuk egy kevés olajat.
  5. 180 fokra melegített sütőben süsd, amíg a fasírok megpirulnak.
 Köretnek próbáld ki mellé a zellerpürét!