Mennyei pásztorpite

Görög vacsora percek alatt

A legfinomabb csicseriborsó fasírt

Csicseriborsó fasírt, más néven falafel. Elkészítése egyszerű, ráadásul az egészséges étrendbe is könnyen beilleszthető. Mindenképp próbáljátok ki!

A Közel-Keleten csicseriborsó krém (hummusz) kedvelt kísérője, de magában vagy salátával is fogyasztható.

Falafel (csicseriborsó fasirt) recept

Hozzávalók (4 adag/ ~420kcal)
30 dkg száraz csicseriborsó
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt koriander
1 tk római kömény
3 gerezd fokhagyma 
1/4 vöröshagyma 
1 kis csokor petrezselyem 
1 ek liszt
Só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

  1. Az éjszakára beáztatott csicseriborsót 10 percig főzd. 
  2. Szűrd le, add hozzá a fokhagymát, vöröshagymát, petrezselymet, a fűszereket és a lisztet, és turmixold össze. 
  3. Formázz golyókat a masszából, forgasd meg a zsemlemorzsában, és süsd forró olajban aranybarnára. 

Csicseriborsókrémmel, azaz hummusszal tálalva mennyei. 

Ha nem vagy az olajban sütés híve, a falafel golyókat szórd meg egy pár csepp olajjal, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süsd ki.

 

Nestlé tippünk
Készíthetsz mellé joghurtos mártogatóst egy kis Maggi Ízvarázs Ételízesítővel , nézd meg hozzá gyors mártogatós receptünket.