Ami mellesleg nagyon dekoratív is. Vendégvárónak is tökéletes, de akár főétkezésre is ehetitek salátával.
Ugye veled is előfordult már, hogy nem tudtál mit kezdeni a hűtőben megmaradt mini adag sonkával vagy zöldséggel? Esetleg több tésztát főztél ki a kelleténél az ebédhez, de nem akartad kidobni?
Ezeket a problémákat mind megoldják a sült tészta muffinok. Persze akkor is elkészítheted őket, ha szó sincs maradékok felhasználásáról, egyszerűen csak megtetszett a recept.
Sült tészta muffinok
Hozzávalók
- 250 g spagetti
- 1/2 üveg MAGGI Zöldfűszeres bolognai szósz
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 10 dkg sonka apró szeletekre vágva
- 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 5 dkg reszelt parmezán
- 3 tojás
- 2 ek tej
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Sós vízben főzd ki a tésztát, amit előtte akár félbe is törhetsz.
- A zöldborsót vízgőz fölött párold puhára.
- Közben melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és kend ki vékonyan olajjal a muffin sütő formát.
- Mikor a tészta kifőtt, öntsd le róla a vizet, keverd össze a paradicsomszósszal.
- Egy tálban keverd össze a tojásokat és a tejet, majd add hozzá a fokhagymát, parmezánt sonkát és borsót. Egy csipet sóval és borssal fűszerezd.
- Öntsd a tojásos keveréket a paradicsomos tésztához, és alaposan keverd össze.
- Töltsd a tésztát a muffin formákba, tedd a sütőbe, és süsd addig, míg a szélei pirulni kezdenek és ropogósak.