Szuper melegszendvicsek hűvös délutánokra

Étkezés
Szuper melegszendvicse
Jöjjön pár szuper izgalmas és dekoratív melegszendvics, amivel mosolyt csalhatsz a család arcára.

A melegszendvics az egyik legegyszerűbb és legsokoldalúbb komfort étel, ami egy hideg délután biztos siker. Szakadj most el a hagyományos sonkás-sajtos szendvicstől, és próbálj ki új ízkombinációkat.

Meleg szendvics grillezett gombával

Ehhez a szendvicshez egy kicsit előre kell dolgozni, ugyanis akkor lesz igazán mutatós, ha a gombákat előre formára vágod (a képen látható módon), és serpenyőben megpirítod. Ha pirításkor szórsz rá kevés MAGGI Fasirt Fűszerkeveréket, még különlegesebb lesz az íze.
Amíg a gombák pirulnak, vajazd meg a kenyérszeleteket, tegyél rájuk 1-1 szelet sajtot, és sütőben, grill fokozaton süsd, míg a kenyér roppanós lesz, a sajt pedig megolvad. Miután kivetted a sütőből, tegyél rá saláta levelet és halmozd a tetejére a grillezett gombát!

Sült hagymás-mozzarellás melegszendvics

mozarellás szendvics
Isteni melegszendvics sült hagymával.
2

Hozzávalók

  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 nagyobb vöröshagyma karikákra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 szelet mozzarella

Elkészítés

  1. 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd a kenyérszeleteket pár percig. 
  2. Amíg a kenyér pirul, vágd karkákra a hagymát, és olajon pirítsd, míg megfonnyad és bebarnul. Közben sózd, borsozd.
  3. A kenyérszeletekre tedd rá a mozzarellát, hagyd a sütőben addig, míg a sajt megolvad, majd vedd ki a sütőből és halmozd rá a pirított hagymát.

 

Olyan, mint a melegszendvics, de mégsem az

A tortilla lapok igazi jolly-jokerek, rengeteg életmentő fogást készíthetsz belőlük percek alatt, ha már kifogytál az ötletekből, vagy alig van valamilyen alapanyag otthon. Ráadásul gluténmentes változatban is kaphatók, úgyhogy azoknak is jó megoldás, akik gluténmentes étrendet követnek.

Ha van otthon az a fajta melegszendvics sütőd, aminek a lapjait egymásra kell zárni, egy kicsit melegszendvics, kicsi quesadilla típusú gyors fogást roppant egyszerűen elkészíthetsz tortilla lapból.

  1. A tortilla lapot képzeletben vágd ketté középen, az egyik felére pakolj mindent, amit a „szendvicsbe” tennél. Zöldségek, felvágottak, sült hús, sajt, bármi jöhet. 
  2. Hajtsd rá a lap másik felét, és az egészet tedd a szendvics sütőbe. Zárd rá a tetejét, és süsd kb. 3-5 percig, míg a tortilla megpirul, a benne levők pedig megsülnek.

Ezt egyébként grill serpenyőben is nagyon jól meg lehet csinálni, annyi a trükkje, hogy félidőben meg kell fordítani a tortillát.

Jöjjenek a mi kedvenceink ebben a műfajban:

Spenótos-fetás tortilla melegszendvics: Tegyél a tortillába bébispenótot, morzsolj rá fetát, tálaláskor pedig kend meg vékonyan tejföllel. 
Ha van otthon fagyasztott leveles spenótod, azzal is jó, de előtte forró olajon pirítsd meg a spenótot, és csavard ki, hogy a leve ne áztassa át a tortilla lapokat.

Magyaros tortilla melegszendvics: Pár szelet kolbász, paprika és sajt, és máris kész!

Tonhalas tortilla melegszendvics: 1 tonhal konzervet tejföllel keverj lágy krémmé, fűszerezd MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel. Kend meg a tonhalkrémmel a tortilla lapot, szórj rá sajtot, és már sülhet is. Tálalj mellé pár szelet paradicsomot és salátát.