A lehetőségek tárháza természetesen végtelen, mi most egyszerű, de nagyszerű köret megoldásokat kerestünk. És természetesen recept javaslatokat is hoztunk, hogy gyorsan ki is próbálhasd, miről beszélünk.
Gabonaköretek
Ha már a füleden jönnek ki a megszokott köretek, vagy csak egy kicsit változatosabbá tennéd az étrended, a gabonaköretek remek alternatívák lehetnek. A bulgur, kuszkusz, köles mind nagyon jól variálható, ízesíthető, jól illenek húsok és halak mellé is, a vegetáriánus fogásokba pedig már-már kötelező a használatuk. Nem csak köretként tudod őket felhasználni, hanem rakott ételek rétegezéséhez vagy salátákba keverve is.
A köles egyébként nagy kedvencünk, jelentős niacintartalmú gabona, és több fehérjét, valamint rostot tartalmaz, mint a fehér rizs. Ha többet olvasnál róla, nézd meg köles kisokosunkat, ha pedig egy jó receptet is megnéznél mellé, kattints kölesfelfújt receptünkért.
Most egy olyan kuszkusz variációt mutatunk, amit még akár magában is szívesen eszel majd, annyira finom.
Mazsolás-fahéjas kuszkusz
Zöldségek másként
A zöldköretről neked is a saláta vagy a klasszikus párolt zöldség jut eszedbe? Ezek egyébként nagyon finomak, nem véletlenül ennyire elterjedtek. Ha mégis valami újdonságra vágynál, süsd meg a zöldségeket! De nem serpenyőben olajon, hanem sütőben!
Miért jó ez a módszer?
Mert elképesztően egyszerű és nagyon látványos, ráadásul minimális zsiradék szükséges hozzá.
Hogy csináld?
- Válogass össze zöldségeket vegyesen, méretüktől, fajtájuktól függően szeleteld fel őket. Keverj össze 2-3 evőkanál olajat 2 tk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverékkel, és konyhai ecset segítségével vékonyan kend meg a zöldségeket.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a zöldségek megpirulnak.
- Szinte bármilyen zöldséget használhatsz, mint például: sárgarépa, zeller, cékla, édesburgonya, burgonya, gomba, újhagyma, édeskömény, csicsóka, karfiol, paprika, cukkini, padlizsán.
És most jöjjön egy olyan recept, ami után egészen más szemmel nézel majd a karfiolra.