Szuper köretek a kiegyensúlyozottság jegyében

Változatos
Szuper köretek
Van élet a rizs-krumpli-párolt zöldség tengelyen túl! A változatos köretek legalább annyira izgalmassá teszik az étkezést, mint egy különleges főétel. Itt a bizonyíték!

A lehetőségek tárháza természetesen végtelen, mi most egyszerű, de nagyszerű köret megoldásokat kerestünk. És természetesen recept javaslatokat is hoztunk, hogy gyorsan ki is próbálhasd, miről beszélünk.

Gabonaköretek

Ha már a füleden jönnek ki a megszokott köretek, vagy csak egy kicsit változatosabbá tennéd az étrended, a gabonaköretek remek alternatívák lehetnek. A bulgur, kuszkusz, köles mind nagyon jól variálható, ízesíthető, jól illenek húsok és halak mellé is, a vegetáriánus fogásokba pedig már-már kötelező a használatuk. Nem csak köretként tudod őket felhasználni, hanem rakott ételek rétegezéséhez vagy salátákba keverve is. 

A köles egyébként nagy kedvencünk, jelentős niacintartalmú gabona, és több fehérjét, valamint rostot tartalmaz, mint a fehér rizs. Ha többet olvasnál róla, nézd meg köles kisokosunkat, ha pedig egy jó receptet is megnéznél mellé, kattints kölesfelfújt receptünkért.

Most egy olyan kuszkusz variációt mutatunk, amit még akár magában is szívesen eszel majd, annyira finom.

Mazsolás-fahéjas kuszkusz

Missing content item.
Egy ilyen különleges köret mellé elég egy egyszerű feltét, mint például egy jól fűszerezett sült csirke. Próbáltad már MAGGI Csirke fűszerkeverékünket? Készíts belőle pácot, vagy szórd közvetlenül a húsra, és míg a kuszkusz készül, a csirke is pont kisül!
 

Zöldségek másként

A zöldköretről neked is a saláta vagy a klasszikus párolt zöldség jut eszedbe? Ezek egyébként nagyon finomak, nem véletlenül ennyire elterjedtek. Ha mégis valami újdonságra vágynál, süsd meg a zöldségeket! De nem serpenyőben olajon, hanem sütőben!

Miért jó ez a módszer? 

Mert elképesztően egyszerű és nagyon látványos, ráadásul minimális zsiradék szükséges hozzá. 

Hogy csináld?

  1. Válogass össze zöldségeket vegyesen, méretüktől, fajtájuktól függően szeleteld fel őket. Keverj össze 2-3 evőkanál olajat 2 tk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverékkel, és konyhai ecset segítségével vékonyan kend meg a zöldségeket.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a zöldségek megpirulnak.
  3. Szinte bármilyen zöldséget használhatsz, mint például: sárgarépa, zeller, cékla, édesburgonya, burgonya, gomba, újhagyma, édeskömény, csicsóka, karfiol, paprika, cukkini, padlizsán.

És most jöjjön egy olyan recept, ami után egészen más szemmel nézel majd a karfiolra.

Egyben sült karfiol

Egyben sült karfiol

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lábosban forrald fel a vizet, és morzsold bele a MAGGI Erőleves kockákat.
  2. Tedd a vízbe egyben a karfiolt (rajta maradhat a levele is) úgy, hogy a víz ellepje. 
  3. Főzd, míg megpuhul, ezt hústű segítségével ellenőrizheted.
  4. Vedd ki a vízből, tedd sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg vékonyan olajjal, sózd, borsozd.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben, süsd, míg megpirul.
Ha szeretitek a pikáns ízeket, keverj az olajba kevés őrölt chilit!