Szuper ajándék csomagolási tippek

Életmód
Szuper ajándék csomagolási tippek
Ezekkel az egyszerű, de látványos csomagolási ötletekkel öröm lesz az ünnepi készülődés.

Vitathatatlan, hogy egy gyönyörűen csomagolt ajándék a karácsonyfa alatt nagyon csábító, már-már el is viszi a show-t az ajándék elől. De az is biztos, hogy ha szívügyed a környezettudatosság, érdemes előre begyűjteni pár szuper ötletet, hogy az ünnepek után a felhasznált csomagolóanyagokkal ne terheld túlságosan a környezetet. 

Ezért gyűjtöttük össze ezeket az otthon, gyerekekkel is egyszerűen elkészíthető csomagolási tippeket. Szuper kreatív program, látványos eredménnyel, óriási sikerrel, költséghatékonyan. 

Ajándék csomagolási tippek 

Egyszerű, de nagyszerű csomagolási technikáink elsajátításához általában egy egyszerű, újrahasznosítható csomagolópapíron kívül csak egy-két olyan eszközre vagy alapanyagra lesz szükség, ami vagy van otthon (pl. ceruza, filctoll, olló, madzag), vagy nagyon könnyen és olcsón beszerezhető (pl. termények, fenyőág, szalag). 

Mazsolázz képgalériánkból a szebbnél-szebb csomagolások közül, és ne feledd, egy kis kreativitással te is profi díszcsomagoló lehetsz.

Ajándékcsomagolás kollázs

Egy pár alapszabály, hogy könnyebben menjen

A kevesebb néha több! Igaz ez a csomagolásra is. Használj egyszínű, vagy egyszerű mintájú csomagolópapírt. Figyelj arra, hogy újrahasznosítható csomagolóanyag legyen, így szelektíven gyűjtve kevésbé terheled vele a környezetet. A natúr vagy fehér papíron csodásan mutatnak a színes szalagok vagy a bogyók, ágak is. 

Kösd össze a kellemeset a hasznossal! A gyerekekkel biztosan szívesen sétáltok az utcán, barangoltok a természetben. És ők aztán imádnak terményeket, lehullott faágakat, faleveleket gyűjteni. Milyen jól jönnek ezek ajándék csomagoláskor, vagy lakásdekoráció készítéskor! 

Ehető csomagolás? Bizony! Ha már úgyis mézeskalácsot sütsz a családdal, tegyél félre egy pár kilyukasztott mézeskalácsot, és egy madzagra kötve dekoráld ezzel a csomagot. 

Ha már ehető csomagolás, az egyik legegyszerűbb megoldás, amivel biztos sikert aratsz, ha a legújabb BOCI szaloncukrokat kötöd a csomagolásra. A zselés, kókuszos és marcipános finomságok nemcsak dekoratívak, de elképesztően finomak is!

Személyes üzenetek… Akkor lesz igazán személyes az ajándék, ha már a csomagoláson is látszik, hogy az ajándékozottra gondoltál. Filctollal, vagy nyomdával egy-egy személyes üzenetet is írhatsz a csomagolópapírra, vagy akaszthatsz rá személyre szabott kísérő kártyát 

Díszítsd a csomagot saját készítésű porcelán gyurma díszekkel, amiket aztán a karácsonyfára is felakaszthattok. A porcelán gyurma készítés ismét egy olyan DIY program, amit gyerekekkel is végezhetsz.