Étkezés
Az utóbbi években hazánkban is egyre népszerűbb ez a fűszeres kávékülönlegesség. Ha egyszer kipróbálod, biztos, hogy nagy kedvenc lesz.
Hozzávalók
- 1-2 ek sült sütőtökpüré
- 1-2 kk méz
- 1/2 kk mézeskalács fűszerkeverék (ezt kiválthatod kevés őrölt fahéj, szegfűszeg és gyömbér keverékével)
- 1-2 dl tej vagy növényi ital (attól függően, mennyire tejesen szereted a tejeskávét)
- 1 adag presszókávé NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso vagy NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso Milano kapszulából
Elkészítés
- A fűszereket keverd össze a mézzel, kicsit melegítsd meg, majd add hozzá a sütőtökpürét.
- Egy pohár aljára kanalazd a fűszeres tökpürét, öntsd rá a kávét, majd add hozzá a felmelegített tejet.
- Ha az egyik réteget úgy csorgatod nagyon lassan a másikra, hogy közben egy teáskanalat szorítasz ferdén a pohár oldalához, és erre adagolod folyamatosan, szép réteges lesz az italod. A rétegek így jöjjenek: sütőtök püré, kávé, tej vagy tejhab.