Mexikói töltött paprika húsmentesen

Étkezés
Mexikói töltött paprika húsmentesen
4

Hozzávalók

  • 2 csomag Garden Gourmet Sensational Mince
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 250 g vörösbab (konzerv)
  • 140 g csemegekukorica (konzerv)
  • 400 g paradicsom felkockázva
  • 8+1 db kápia paprika
  • 4 ek vegán termék sajt helyettesítésére
  • 1 ek mexikói fűszerkeverék (vagy kakukkfű, fokhagymapor, chili és rozmaring összekeverve)
  • 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
  • olaj a sütéshez
  • 1 db jalapeno paprika (elhagyható)

Elkészítés

  1. A 8 db paprikát hosszában vágd félbe, magozd ki. Tedd a félbevágott paprikákat a belsejükkel felfelé, sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 200 fokra előmelegített sütőbe 10 -12 percre.
  2. Közben az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát serpenyőben, forró olajon pirítsd üvegesre, majd az utolsó 1 percben, a lángot alacsonyabbra véve add hozzá a fűszerkeveréket, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd addig, míg a fűszerek kieresztik az aromájukat. Ennél a lépésnél nagyon figyelj, hogy a fűszerek ne égjenek oda, és legyen alattuk megfelelő mennyiségű zsiradék.
  3. Öntsd a fűszeres hagymára a felkockázott paradicsomot és a maradék 1 paprikát, szintén felkockázva, és főzd további 10 percig.
  4. A babot és a kukoricát csepegtesd le, add zöldséges keverékhez, és főzd még kb. 5 percig.
  5. Süsd készre a Garden Gourmet Vegán darált terméket a csomagoláson található leírás szerint.
  6. Mikor minden készre sült, töltsd meg a paprikákat a zöldségekkel és a vegán termékkel, szórj rájuk sajthelyettesítő vegán terméket, és süsd még pár percig a sütőben.
  7. Tálaláskor szórj rájuk friss koriandert vagy petrezselymet, és tedd pikánsabbá pár szelet jalapenoval.