Kelkáposzta főzelék sülve-főve

Étkezés
Kelkáposzta főzelék sülve-főve
A pirított káposztának köszönhetően nem csak az íze izgalmas, de a látvány is megnyerő. Ha eddig nem tartozott a kedvenceid közé, így megkedvelheted a kelkáposzta főzeléket.
4

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb kelkáposzta 
  • 3 nagyobb szem krumpli 
  • 2 ek olaj 
  • 6 ek MAGGI Zöldséges Házias levesalap
  • 2 l víz 
  • 2 tk fűszerkömény (egész) 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A kelkáposztát mosd meg, negyedeld, vágd ki a torzsáját majd szeld ujjnyi vastag csíkokra. 
  2. A krumplit hámozd meg, vágd kis kockákra 
  3. A vizet tedd fel forrni, keverd el benne a MAGGI Zöldséges Házias levesalapot, majd tedd bele a feldarabolt krumplit és a kelkáposzta 2/3-át. Főzd puhára. 
  4. Forró serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a fűszerköményt, vigyázz, hogy ne égjen meg, csak eressze ki az aromáját.  
  5. Öntsd a fűszerre a maradék kelkáposztát, sózd, borsozd, és süsd addig, míg egy kicsit megpirul. 
  6. Mikor a lábosban a kelkáposzta és a krumpli megpuhult, kevés alaplével turmixold simára, majd adagolj hozzá még annyi alaplevet, hogy főzelék állagú legyen. 
  7. Tálaláskor tedd a tetejére a pirított kelkáposztát.