Étkezés
A pirított káposztának köszönhetően nem csak az íze izgalmas, de a látvány is megnyerő. Ha eddig nem tartozott a kedvenceid közé, így megkedvelheted a kelkáposzta főzeléket.
4
Hozzávalók
- 1 db nagyobb kelkáposzta
- 3 nagyobb szem krumpli
- 2 ek olaj
- 6 ek MAGGI Zöldséges Házias levesalap
- 2 l víz
- 2 tk fűszerkömény (egész)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kelkáposztát mosd meg, negyedeld, vágd ki a torzsáját majd szeld ujjnyi vastag csíkokra.
- A krumplit hámozd meg, vágd kis kockákra
- A vizet tedd fel forrni, keverd el benne a MAGGI Zöldséges Házias levesalapot, majd tedd bele a feldarabolt krumplit és a kelkáposzta 2/3-át. Főzd puhára.
- Forró serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a fűszerköményt, vigyázz, hogy ne égjen meg, csak eressze ki az aromáját.
- Öntsd a fűszerre a maradék kelkáposztát, sózd, borsozd, és süsd addig, míg egy kicsit megpirul.
- Mikor a lábosban a kelkáposzta és a krumpli megpuhult, kevés alaplével turmixold simára, majd adagolj hozzá még annyi alaplevet, hogy főzelék állagú legyen.
- Tálaláskor tedd a tetejére a pirított kelkáposztát.