Chilis bab bográcsban

Étkezés
Chilis bab bográcsban
Laktató egytálétel, amit még az is könnyedén el tud készíteni, aki a konyhában kevésbé jártas.
5

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma 
  • 50 dkg sovány darált marhahús 
  • 1 konzerv vörösbab (400g) 
  • 1 konzerv kukorica 
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva 
  • 1 kaliforniai paprika apró kockákra vágva 
  • 1 dl vörösbor (elhagyható) 
  • 2 tk őrölt pirospaprika 
  • 1 csomag MAGGI Mexikói Chilis bab alap XXL 
  • 1 szárított chili összemorzsolva 
  • só, bors ízlés szerint 
  • 3-4 ek olaj 
  • 6 dl víz

Elkészítés

  1. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd olajon dinszteld meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát és az összemorzsolt, szárított chilit.  
  2. Vedd el a tűzről, öntsd bele az őrölt pirospaprikát, keverd el alaposan, majd a tűzre visszatéve öntsd fel kevés vízzel.  
  3. Keverd el benne a kaliforniai paprikát és a darált húst, pirítsd, amíg kifehéredik.  
  4. Add hozzá a vizet és a MAGGI Mexikói Chilis bab alapot, majd forrald fel. 
  5. Tedd bele a babot, a kukoricát, alaposan forgasd össze a hússal és főzd, amíg megpuhulnak.