Étkezés
Laktató egytálétel, amit még az is könnyedén el tud készíteni, aki a konyhában kevésbé jártas.
5
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg sovány darált marhahús
- 1 konzerv vörösbab (400g)
- 1 konzerv kukorica
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
- 1 dl vörösbor (elhagyható)
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 csomag MAGGI Mexikói Chilis bab alap XXL
- 1 szárított chili összemorzsolva
- só, bors ízlés szerint
- 3-4 ek olaj
- 6 dl víz
Elkészítés
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd olajon dinszteld meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát és az összemorzsolt, szárított chilit.
- Vedd el a tűzről, öntsd bele az őrölt pirospaprikát, keverd el alaposan, majd a tűzre visszatéve öntsd fel kevés vízzel.
- Keverd el benne a kaliforniai paprikát és a darált húst, pirítsd, amíg kifehéredik.
- Add hozzá a vizet és a MAGGI Mexikói Chilis bab alapot, majd forrald fel.
- Tedd bele a babot, a kukoricát, alaposan forgasd össze a hússal és főzd, amíg megpuhulnak.