Kerek bagel perec

Étkezés
Kerek bagel recept
Ezt a remek ropogós bagelt érdemes kipróbálni!
4

Hozzávalók

  • 180 ml meleg víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 7 g szárított élesztő
  • 6 g útifű maghéj
  • 30 g cukor
  • 250 g Bezgluten fehérjeszegény extra univerzális lisztkoncentrátum (PKU)

Elkészítés

Elkészítési idő: 60 perc

Főzési idő: 25 perc

 

  1. Öntsd a vizet, az olajat, az élesztőt, az útifű maghéjat, és 10 g cukrot egy tálba. Keverd jól össze a hozzávalókat és hagyd állni 5 percig, hogy a keverék besűrűsödjön.
  2. Szórd bele a fehérjeszegény extra univerzális lisztkoncentrátumot egy másik tálba, keverd össze, majd képezz egy mélyedést a közepében.
  3. Add az útifű maghéjas keveréket a fehérjeszegény extra univerzális lisztkoncentrátumhoz és kézzel gyúrd össze, amíg összeálló nyerstészta lesz belőle.
  4. Dagaszd a tésztát 3-5 percig a tálban, majd takard le frissen tartó fóliával és hagyd kelni 30 percig.
  5. 30 perc pihentetés után, oszd a tésztát 4 részre.
  6. Melegítsd elő a sütőt 220°C fokra /200°C légkeveréses/gázsütő 7. fokozat.
  7. Formázd a tésztadarabokat laposabb labdává, majd egy fakanál nyelét belenyomva alakíts mélyedést a tésztalabdákban, hogy formájuk kerek perechez hasonlítson. A fakanál nyelét tejesen áttolva, pörgesd meg a nyél körül a tésztát, hogy a lyuk kb. 3 cm átmérőjű legyen.
  8. Forralj vizet egy nagy edényben és add hozzá a maradék cukrot. Amíg a víz felforr, béleld ki egy tepsit sütőpapírral.
  9. Helyezd a pereceket a fövő vízbe. Főzd 1-2 percig, félidőben fordítsd át a pereceket, amíg a tészta enyhén megnő és egy külső réteg képződik rajta.
  10. Egy főzőkanállal szedd ki a pereceket a vízből, és itasd le a felesleges vizet. Helyezd a pereceket a tepsire.
  11. Süsd a sütőben 25 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz – akkor tökéletes, ha az alját megkopogtatva üregesnek hallatszik. Hagyd kihűlni a pereceket egy rácson.

Az allergénekkel és egyéb termékinformációkkal kapcsolatban mindig olvasd el az alapanyagok termékcímkéit.

 

  Energia (kcal) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Fenil-alanin (mg)
100g 408,5 0,3 5,7 27,7 0,018