Étkezés
Ezt a remek ropogós bagelt érdemes kipróbálni!
4
Hozzávalók
- 180 ml meleg víz
- 2 evőkanál olaj
- 7 g szárított élesztő
- 6 g útifű maghéj
- 30 g cukor
- 250 g Bezgluten fehérjeszegény extra univerzális lisztkoncentrátum (PKU)
Elkészítés
Elkészítési idő: 60 perc
Főzési idő: 25 perc
- Öntsd a vizet, az olajat, az élesztőt, az útifű maghéjat, és 10 g cukrot egy tálba. Keverd jól össze a hozzávalókat és hagyd állni 5 percig, hogy a keverék besűrűsödjön.
- Szórd bele a fehérjeszegény extra univerzális lisztkoncentrátumot egy másik tálba, keverd össze, majd képezz egy mélyedést a közepében.
- Add az útifű maghéjas keveréket a fehérjeszegény extra univerzális lisztkoncentrátumhoz és kézzel gyúrd össze, amíg összeálló nyerstészta lesz belőle.
- Dagaszd a tésztát 3-5 percig a tálban, majd takard le frissen tartó fóliával és hagyd kelni 30 percig.
- 30 perc pihentetés után, oszd a tésztát 4 részre.
- Melegítsd elő a sütőt 220°C fokra /200°C légkeveréses/gázsütő 7. fokozat.
- Formázd a tésztadarabokat laposabb labdává, majd egy fakanál nyelét belenyomva alakíts mélyedést a tésztalabdákban, hogy formájuk kerek perechez hasonlítson. A fakanál nyelét tejesen áttolva, pörgesd meg a nyél körül a tésztát, hogy a lyuk kb. 3 cm átmérőjű legyen.
- Forralj vizet egy nagy edényben és add hozzá a maradék cukrot. Amíg a víz felforr, béleld ki egy tepsit sütőpapírral.
- Helyezd a pereceket a fövő vízbe. Főzd 1-2 percig, félidőben fordítsd át a pereceket, amíg a tészta enyhén megnő és egy külső réteg képződik rajta.
- Egy főzőkanállal szedd ki a pereceket a vízből, és itasd le a felesleges vizet. Helyezd a pereceket a tepsire.
- Süsd a sütőben 25 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz – akkor tökéletes, ha az alját megkopogtatva üregesnek hallatszik. Hagyd kihűlni a pereceket egy rácson.
Az allergénekkel és egyéb termékinformációkkal kapcsolatban mindig olvasd el az alapanyagok termékcímkéit.
Energia (kcal) | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Fenil-alanin (mg) | |
100g | 408,5 | 0,3 | 5,7 | 27,7 | 0,018 |