Étkezés
Padlizsán keleti ízvilággal, csípős és savanyú, érdemes megkóstolni!
4
Hozzávalók
- 1 evőkanál olaj
- ½ lilahagyma, meghámozva és felszeletelve
- 1 padlizsán, apróra vágva
- 1 Pak choi (bordás kel), apróra vágva
- 1 piros chili, kimagozva és vékonyan felszeletelve
- 2 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál szójaszósz (megengedett)
- 3 teáskanál kukoricaliszt
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat.
- Adjuk hozzá a hagymát, a padlizsánt és a pak choi-t, és pirítsuk 10 percig, vagy amíg megpuhul.
- Adjuk hozzá a chilit a serpenyőbe, és pirítsuk még egy percig.
- Egy külön tálban keverjük össze a cukrot, a vörösborecetet, a szójaszószt és a kukoricalisztet.
- Öntsük bele a keveréket a serpenyőbe, és forgassuk össze. Hagyjuk főni további 2 percig, majd tálaljuk.
Alacsony fehérjetartalmú rizzsel és engedélyezett zöldségekkel tálaljuk.
Ezt a receptet kifejezetten az alacsony fehérjetartalmú diétához terveztük. Az allergén és egyéb termékinformációkat ellenőrizd a címkén.
Energia (kcal) | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | PHE (mg) | |
100g | 55 | 1,1 | 1,5 | 8,6 | 56,4 |