Csípős és savanyú padlizsán

Étkezés
Csípős, savanyú padlizsán
Padlizsán keleti ízvilággal, csípős és savanyú, érdemes megkóstolni!
4

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olaj
  • ½ lilahagyma, meghámozva és felszeletelve
  • 1 padlizsán, apróra vágva
  • 1 Pak choi (bordás kel), apróra vágva
  • 1 piros chili, kimagozva és vékonyan felszeletelve
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál szójaszósz (megengedett)
  • 3 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat.
  2. Adjuk hozzá a hagymát, a padlizsánt és a pak choi-t, és pirítsuk 10 percig, vagy amíg megpuhul.
  3. Adjuk hozzá a chilit a serpenyőbe, és pirítsuk még egy percig.
  4. Egy külön tálban keverjük össze a cukrot, a vörösborecetet, a szójaszószt és a kukoricalisztet.
  5. Öntsük bele a keveréket a serpenyőbe, és forgassuk össze. Hagyjuk főni további 2 percig, majd tálaljuk.


Alacsony fehérjetartalmú rizzsel és engedélyezett zöldségekkel tálaljuk.  

Ezt a receptet kifejezetten az alacsony fehérjetartalmú diétához terveztük. Az allergén és egyéb termékinformációkat ellenőrizd a címkén.
 

  Energia (kcal) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) PHE (mg)
100g 55 1,1 1,5 8,6 56,4