Otthoni DIY ötletek, amivel lefoglalhatod a gyerekeket

Gyerek
DIY tolltartó
Ha kinn borús az idő, szervezzetek egy klassz kreatív programot, ami csupa móka a gyerekeknek és nektek is! Ezek az ötletek tetszeni fognak.

Színes papír, olló, ragasztó, és filctoll. Ezekre lesz szükségetek, és csudaszép alkotásokat készíthettek közösen. Persze az sem árt, ha van otthon pár üres wc papír guriga.

A gyerekek a legegyszerűbb alapanyagokból is örömmel alkotnak. Ha játszottatok már só-liszt gyurmát vagy festettetek követ, akkor ezt te is tudod. Szóval nem az a lények, hogy felvásárold a hobbiboltot. Ehelyett nézz körül a háztartásban, biztosan találsz olyan alapanyagokat, amikkel tudtok valami kreatívat kezdeni. Egy kiürült gabonapelyhes doboz vagy egy wc papír guriga a legjobb példa erre. Így ráadásul környezettudatosak is lesztek, hiszen az amúgy hulladéknak szánt anyagokat használjátok fel.

A wc papír guriga új élete

Készíthettek belőle használati tárgyakat, mint például a fenti képen látható tolltartó, vagy ha az alját is beragasztod, akár tároló doboz, aprópénztartó is lehet belőle.

A kreatív programok után a kisétkezéseknél biztosan örülnek majd a gyerekek a Chocapic vagy Nesquik gabonapehely-szeleteknek, melyek teljes értékű gabonával valamint vitaminok és ásványi anyagok hozzáadásával készülnek.

halacska és hóember

Dekorációs tárgyak is készülhetnek wc papírból, mint ez a hóember, vagy a cuki halacskák.

Ha pedig már kifogytatok a wc papír gurigából, sima fehér papírból vágjatok hópelyheket vagy egyéb mintákat, amiket az ajtókra, ablakokra is kiragaszthattok. Hagyd, hogy a gyerekek saját motívumokat találjanak ki.

hópehely

Mutasd meg nekik először a kép alapján, hogy milyen izgalmas az, ha az összehajtott papír széleit különböző mintákban bevágod, majd szétnyitva egy egészen különleges alakzatot kaptok, ezután engedd, hogy saját maguktól csinálják. Itt is érdemes akár használt újságpapírral kísérletezni a fenntarthatóság jegyében.