Maradj kiegyensúlyozott a mindennapokban! A belső harmónia 3 + 1 titka

Életmód
Maradj kiegyensúlyozott a mindennapokban!
Gondolkoztál már azon, mit jelent számodra a kiegyensúlyozottság? Jó választásokat? Biztonságot az emberi kapcsolataidban és anyagiak terén? Hatékonyságot? Egészséget?

A kiegyensúlyozottság valójában mindezek együttese és annál sokkal több: egy olyan életminőség, melyet a harmónia jellemez, és melyben nálad az irányítás, a döntés szabadsága.

Sokszor egészen hétköznapi dolgokon múlik, melyek azonban mind szoros kapcsolatban vannak az egészség egyes dimenzióival. És bár az út mindenkinek egyénre szabott, az alábbi 3 +1 lépést mindenképp érdemes megfontolnod.

  1. Mozogj minden nap! Napi fél óra mozgással sokat tehetsz közérzetedért, egészségedért és önbecsülésedért is. Találd meg azt a mozgásformát, amely igazán örömet okoz, így könnyedén, szívesen építed be a mindennapjaidba.  
  2. Tápláld a lelked! Fordíts elegendő időt arra, hogy feltöltődj, inspirálódj, és néha kiszakadj a megszokott környezetből. Tölts időt azokkal, akik igazán fontosak számodra. Vagy ha épp egyedüllétre vágysz, olvass egy könyvet, nézd meg kedvenc filmed. Ezek az apró örömök segítenek, hogy könnyebben megbírkózz a téged érő stresszel.
  3. Táplálkozz kiegyensúlyozottan! Étkezz változatosan, rendszeresen és mértékletesen. Az elfogyasztott ételek egyaránt tartalmazzanak teljes értékű fehérjeforrást (húst, tejterméket, halat), gabonafélét, gyümölcsöt és zöldséget. Kerüld a túlzott só és cukor bevitelt. Hetente legfeljebb két-három alkalommal fogyassz édességet. Igyál naponta legalább 8 pohár folyadékot! Fogyassz rostdús ételeket!

Az élelmi rostok – különösen a vízoldékony rostok (vízoldékony rostban gazdag ételek például a szárított hüvelyesek, burgonya, borsó, spárga, zab, árpa, alma, banán, narancs, sárgarépa) támogatják emésztésed és bélflórád egyensúlyát. 

+1  Tegyél bélflórád egyensúlyáért! A bélflórában közel 1000 féle baktérium él, melyek között egyaránt megtaláljuk a szervezet számára jótékony hatású, hasznos és nemkívánatos, káros baktériumokat is. Ezeknek a hasznos és káros baktériumoknak egyensúlyát (és nem feltétlenül a károsak hiányát) különböző tényezők befolyásolják, így az étkezési szokások, a stressz, a mozgásszegény életmód, illetve különféle gyógyszeres kezelések mellékhatásai.

A bélflóra egyensúlyának felborulása számos formában befolyásolhatja a testi és lelki jóllétet, különösen akkor, ha ez az állapot hosszú ideig fennáll. A bélflóra egyensúlyának zavarával küzdő emberek esetén a székrekedés és a hasmenés tünetei igen gyakoriak. Ilyenkor mielőbb szükséges a bélflórát újra egyensúlyba hozni.

Speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerünk, a 100% növényi eredetű, vény nélkül kapható, hosszú távon is fogyasztható OptiFibre® természetes megoldás a bélmotilitási zavarok (székrekedés, hasmenés) diétájában, és segít, hogy újra egyensúlyba hozzuk bélflóránkat.

Az OptiFibre® vízoldékony rostjai a vastagbélben az ott élő hasznos baktériumok tápanyagául szolgálnak, amelyek rövid láncú zsírsavakat termelnek nagy mennyiségben. A rövid láncú zsírsavak csökkentik a vastagbél pH-értékét amely kedvez a hasznos baktériumok, így a lactobacillusok és a bifidobaktériumok szaporodásnak. Az OptiFibre® rendszeres használata egyensúlyba hozza a bélflórát.

Az OptiFibre® bármilyen hideg vagy meleg italban tökéletesen feloldható, vagy akár a lágy textúrájú, pépes ételekben is, anélkül, hogy azok ízét és állagát megváltoztatná. 

Keresd a gyógyszertárakban.

Tudj meg többet a www.optifibre.hu oldalon.  
 
Fontos figyelmeztetés: orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Gyermekeknek 3 éves kortól adható. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.

Ha úgy érzed, a fentiek mellett más is állhat a probléma hátterében, vagy huzamosabb ideig tartanak, esetleg rendszeresen visszatérnek a tünetek, mindenképp konzultálj orvosoddal!