A gyerekek nagy kedvencét most akár közösen is elkészítheti a család. Madárfészek MAGGI Bolognai alapból úgy, ahogy Marton Adri mutatta az Adris's Kitchen adásában.
Tudtad, hogy azok a gyerekek, akik részt vesznek az ételek elkészítésében nagyobb eséllyel eszik meg a finom és tápláló fogásokat? A közös főzés tehát abban is segíthet, hogy a gyerekek megkedveljék a zöldségeket.
Ehhez remek ötlet ez a Maggi Zöldfűszeres bolognai spagettiből készült madárfészek, melyben fasirtból sült "kiscsibék" ülnek. Marton Adrienn receptjét ti is egyszerűen elkészíthetitek otthon a gyerekekkel. Kipróbáljátok?
Az olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a MAGGGI Zöldfűszeres bolognai szószt és a bazsalikomot, főzd még pár percig, majd keverd hozzá a spagettit.
"Csavard" a spagettit muffin formába, mintha fészek lenne, a közepébe helyezz egy mozzarella golyót.
Süsd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
Húsgolyó
2 ek olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, borsozd, majd keverd a húshoz.
Add hozzá a sót, tojást, zsemlemorzsát, és a kakukkfüvet.
Gyúrd össze és formázz belőle apró húsgolyókat.
2 ek olajban, folyamatos forgatás mellett süsd aranybarnára.
Formázz az olajbogyóból szemeket, a sárgarépából pedig csőrt.
A kész “csibe” húsgolyót helyezd a megsült spagetti fészkekbe.
Gondoltad volna? A Nestlé 4-10 éves korú gyerekek táplálkozási szokásait vizsgáló eredményeiből kiderült, hogy a gyerekek sófogyasztása 3-4-szerese a napi ajánlott mennyiségnek.
A fokozatos sócsökkentésben segítenek a zöldfűszerek, amiktől az étel sokkal ízletesebb lesz, és nem is fogjátok érezni, hogy kevesebb só van benne.
Nézzétek meg videónkat, ahol gyerekek kóstolnak különféle fűszerezésű bolognai spagettiket!
A Nestlénél folyamatosan csökkentjük termékeink sótartalmát. A teljes portfóliónkat tekintve 2017 óta átlagosan 3,5%-kal csökkentettük termékeink sótartalmát. 2017 óta 13 tonna sót vontunk ki a Magyarországon kapható termékeinkből.