A sütőtök nem csak finom, hanem vitaminokban és rostban gazdag, használd ki, hogy itt a szezonja!
A sütőtöknek számos egészségre gyakorolt pozitív hatása ismert. Ilyen a magas rosttartalma, de C- és B1 vitamin, kálium és béta-karotin tartalma is magas. Így járul hozzá az immunrendszer erősítéséhez, az agyműködés serkentéséhez, látásunk minőségének megőrzéséhez és bőrünk szépségéhez.
Ugye ezek után már nem is kérdés, hogy bekerül-e a sütőtök a bevásárlókosárba?
És ha már eldöntötted, hogy sütőtökkel főzöl, akkor a hagyományos sütőtök után az első recept, ami szembe jön majd veled, az a sütőtök krémleves vagy a sütőtökös rizottó. Amik elképesztően finomak, kár lenne őket kihagyni. De mivel a sütőtök íze édeskés, adja magát, hogy desszertként is kipróbáld.
Úgyhogy mutatunk is rögtön egy szuper desszertet sütőtökből. Amit egyébként fogyaszthatsz reggelire vagy tízóraira is.