Könnyű ebéd, amit akár magaddal is vihetsz

Étkezés
Könnyű ebéd, amit akár magaddal is vihetsz
Frissítő, tápláló, egészségtudatos és egyszerűen elkészíthető. Annyira ízleni fog, hogy még a munkába is ezt akarod majd csomagolni.

Most megmutatjuk, hogy a rizs-zöldség-hús kombó is lehet izgalmas, sőt hús helyett választhatsz más fehérjében gazdag alapanyagot is, ami legalább annyira ízletes lesz, emellett pedig különlegesebb is.

Ismered a Garden Gourmet növényi alapú termékcsaládot? Garden Gourmet termékeinket azoknak fejlesztettük, akik csökkenteni szeretnék húsfogyasztásukat, de nem szeretnének lemondani a hagyományos receptek ízvilágáról. Termékcsaládunk egyszerűen elkészíthető, változatos, az egészségtudatos és kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető növényi alapú finomságokat kínál, ami hozzájárul a napi fehérjebevitelhez, és nem utolsó sorban kreatív és ízletes lehetőségeket kínál vegánok, vegetáriánusok, illetve akár flexitáriánusok számára is a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatásáért.

Szóval ott tartottunk, hogy rizs-zöldség és Garden Gourmet vegetáriánus Grillezett Falatok kombinációjából készítünk egy olyan fogást, ami egyrészt nem igényel semmilyen konyhai hókuszpókuszt, és nem kell 30 percnél több az elkészítéséhez. Viszont finom, gusztusos és semmiképp sem unalmas. Ugye kíváncsi vagy, mi lehet ez a tökéletes, vitaminban gazdag, húsmentes fogás, amit még a munkába is magaddal vihetsz? Akkor jöjjön a recept!

Poke-tál Garden Gourmet Grillezett Falatokkal

Poke-tál Garden Gourmet Grillezett Falatokkal

4

Hozzávalók

  • 1 csomag Garden Gourmet Grillezett Falatok
  • 1 ek olaj
  • 300 g jázmin rizs
  • 2 db répa lereszelve
  • ¼ fej lilakáposzta
  • 1 db édesburgonya (kb 400 g)
  • 1 ek Maggi ízvarázs ételízesítő
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 marék babcsíra
  • 200 g piros retek vékony karikákra szeletelve
  • pirított szezámmag ízlés szerint

Elkészítés

  1. A jázmin rizst forró, sós vízben főzd puhára.
  2. Az édesburgonyát pucold meg, vágd kockákra, és 1,5 liter forró, Maggi Ízvarázzsal fűszerezett vízben főzd puhára. Ha megfőtt, vedd ki a főzővízből, tedd turmixgépbe kb. 1 dl főzővízzel, és turmixold krémes állagúra. Ha nem elég krémes, adj még hozzá kevés főzővizet. 
  3. Míg a rizs és az édesburgonya készül, reszeld le a répát, a lilahagymát vágd vékony csíkokra, enyhén sózd meg és keverd össze a szójaszósszal.
  4. A Garden Gourmet Grillezett Falatokat forró serpenyőben 1 ek olajon süsd 4-7 percig.
  5. Mikor a rizs kifőtt, az édesburgonyakrém elkészült és a vegetáriánus falatok is kisültek, már csak a tál összeállítása van hátra: egy mély tálba alulra tedd a rizst, erre pedig egymás mellé tedd fel a különböző feltéteket: a Garden Gourmet Grillezett Falatokat, a káposztát, répát, babcsírát, retket, középre jöhet az édesburgonyakrém, az egészet pedig szórd meg pirított szezámmaggal.

A receptet használd alapnak, inspirációnak, de a hozzávalókon változtass bátran! Fantasztikusan finom avokádóval, sült gombával, sült karfiollal, uborkával, fermentált zöldségekkel, zöldbabbal vagy borsóval is. A variációk száma végtelen, kísérletezz bátran, így lesz az étkezésed változatos, és tápanyagokban gazdag.