Könnyen elkészíthető húsvéti fogások

Életmód
Könnyen elkészíthető húsvéti fogások
Olyan húsvéti fogásokat gyűjtöttünk össze, amik könnyen beszerezhető alapanyagokból, sőt, akár a kamra tartalmából is egyszerűen elkészíthetők, mégis különlegessé teszi az ünnepet.

Idén valószínűleg nem a vendégeket akarod majd elkápráztatni, hanem a családot. És itt általában a gyerekek jelentik a szűk keresztmetszetet. Mert ők egy currys sárgarépakrém levestől valószínűleg nem fognak örömtáncot lejteni, akármennyire különleges fogás. 

Úgyhogy legyen ez a húsvét tényleg kicsit más, és kedveskedj mindenkinek kedvenc ételével húsvéti köntösben! Ezeket az finomságokat közösen is elkészíthetitek, hiszen a dekoráció jó móka, de ha a gyerekek inkább játszanának, akkor te is gyorsan elkészülsz velük, így több időd marad a családi szórakozásra.

Reggelire, ebédre és desszertnek is mutatunk ötleteket, válogass kedvedre!

Házi nyuszi pizza

Házi nyuszi pizza

Pizzát akár előre csomagolt pizzatésztából is tudsz készíteni. Formázz a tésztából nyuszifejet, kend meg MAGGI Bolognai szósszal, szórd meg kedvenc feltéteitekkel – a húsvéti sonkából is tehetsz rá – és sajttal. Olívabogyóból tehetsz rá szemeket, snidlingből pedig bajszot tudsz formázni.

Palacsinta, amiért odáig lesznek a gyerekek

nyuszi paller

Igazi cukiság, amihez legjobb, ha a vastagabb tésztájú amerikai palacsintát vagy zabpalacsintát használsz alapnak. Mindkettőhöz találsz receptet népszerű palacsinta kisokosunkban.

Díszítéshez használj banánt és áfonyát. Ha nincs áfonyád, vágj formára bármilyen színes gyümölcsöt, vagy kapj elő a fagyasztóból pár kisebb szem meggyet, málnát vagy epret.

 

Répa forma tojással töltve, egyszerűen

tojasos repacroissant

Ez a tojáskrémmel töltött tölcsér annyira aranyos, hogy kár lenne kihagyni!

 

Tojásos reggeli, hogy mosolygósan induljon a nap

tojasos reggeli

Természetesen nyuszira dekorálva. A kép magáért beszél: pirított bacon fülek, sajt bajusz. Természetesen itt is elég nagy a mozgástered, bacon helyett sonka is jó, a szemeket paradicsomszósszal is megrajzolhatod, sajt helyett pedig ide is remekül illik a snidling, vagy pár extra vékony szál uborka.

A reggeli zabkása is lehet stílusos!

reggeli zabkása

Ha pedig NESQUIK rajongók a gyerekek, kedveskedj nekik NESQUIK zabkásával kakaós, kakaós-banános vagy kakaós-almás ízben!