Terítéken a palacsinta

Mindannyiunk nagy kedvence kicsit másképp. Különleges tészták, különleges ízek. Csak hogy sose und meg! Ezekkel a receptekkel kimaxolhatod a palacsintasütés művészetét!

3 szuper palacsinta tészta recept

 

Hagyományos palacsinta recept
 

A hagyományos tésztához konyhai robotgéppel keverj össze 25 dkg lisztet, 1 tojást, egy csipet sót, 1 tk cukrot, 2,5 dl vizet és 2,5 dl tejet, majd a végén keverj a tésztába 1 ek olajat. A tészta sűrűségét a víz és a tej mennyiségével tudod szabályozni. Nem érdemes rögtön a teljes folyadékmennyiséget beleönteni, inkább fokozatosan add hozzá, hogy ellenőrizni tudd, mennyire sűrű vagy híg a tészta. 

 

Amerikai palacsinta recept
 

Ha mindig izgatott, milyen az amerikai palacsinta, ne várj tovább, próbáld ki! Ehhez keverj össze 20 dkg lisztet, 1 ek sütőport, 1 kk sót, 2 tk cukrot, 3 dl tejet, 1 tojást és 4 dkg olvasztott vajat. Így egy viszonylag sűrű masszát kapsz. Forró serpenyőben süsd ki így: kb ½ dl –nyi adagokat önts a serpenyőbe, ebből a mennyiségből lesz egy 8-10 cm átmérőjű lepény, ami kb fél cm magasra nő majd. Amikor a tészta alja halványbarna, fordítsd meg, süsd tovább kb fél percig, és kész a palacsinta

 

Zabpalacsinta recept


Ha fontos számodra a rostban gazdag táplálkozás, süss zabpalacsintát. Ez is egy kicsit vastagabb lesz, mint a hagyományos, és isteni finom. Szuper receptet találsz korábbi, zabpalacsintás cikkünkben

 

Különleges palacsinta töltelékek


Ha eddig csak a túrós, kakaós és lekváros palacsintában hittél, újíts! A töltelékek tárháza végtelen, kísérletezz bátran!

 

Sós palacsinta töltelékek
 

  • A hagyományos túrós palacsinta sós változatához cukor és mazsola helyett tegyél a túróba zöldfűszereket, mint a kapor vagy a snidling.
  • Fetás-spenótos tölteléket is egyszerűen készíthetsz, ha egy kis tejszínnel együtt forró serpenyőben pár percig összefőzöd a hozzávalókat.
  • Bármilyen főtt vagy sült zöldségből készíthetsz zöldségkrémet
  • Tonhal konzervből és tejfölből, és szárított fűszerek vagy MAGGI Ízvarázs hozzáadásával ízletes tonhalkrémet csinálhatsz
  • A hagyományos sonkás-sajtos palacsintát érdemes háromszög alakúra hajtogatni, és tálalás előtt serpenyőben mindkét oldalára rápirítani, hogy a sajt megolvadjon.
  • A legegyszerűbb sajtkrémes palacsintát MAGGI Sajtszósz alapból tudod elkészíteni. Ugyanígy a MAGGI Vargánya krémleveséből, vagy Fokhagyma krémleveséből is szuper tölteléket készíthetsz, csak ezeknél arra figyelj, hogy a szósz-állag eléréséhez csökkentsd a hozzáadott folyadék mennyiségét.

 

Variációk édes palacsintára
 

  • Franciaországban népszerű, nálunk nem annyira elterjedt, pedig szuper finom a citromos palacsinta. Ehhez a hagyományos palacsinta tésztát citrom sziruppal kell vékonyan bekenni. Citromszirupot pedig úgy tudsz a legegyszerűbben készíteni, ha egy citrom levét kb. 2 ek cukorral összefőzöd. Ugyanezt persze megpróbálhatod naranccsal is.
  • Könnyed lesz a palacsinta, ha csokikrémmel töltöd meg. Ehhez receptet korábbi cikkünkben találsz
  • Ha nem akarsz elszakadni a kakaós palacsintától, tegyél bele friss gyümölcsöt is!
  • Ha nincs otthon olyan friss gyümölcs, amit szívesen tennél a palacsintába, készítsd gyümölcskrémet vagy gyümölcshabot fagyasztott gyümölcsből. A gyümölcsös palacsinta tetejét pedig szórg meg egy kevés reszelt csokival

 

Nestlé tippünk
Tudtad, hogy a MAGGI megújult krémlevesei tartósítószer hozzáadása nélkül, kizárólag olyan alapanyagokból készülnek, melyek a saját konyhádból is ismerősek lehetnek?