Kiegészítők, amivel hatékonyabb lehet az otthoni edzés

Életmód
Kiegészítők otthoni edzéshez
Időhiány vagy egyéb okok miatt nem tudsz edzőterembe járni, mégis szeretnéd magad formában tartani? Semmi gond, otthon is könnyedén el tudod végezni a napi edzést!

Ha már rászántad magad az otthoni mozgásra, célszerű a lehető legtöbbet kihozni belőle. A legjobb hatásfok eléréséhez pedig szükséged lesz pár eszközre, melyek kevés helyet foglalnak el a lakásból és egyik sem kerül többe, mint néhány napijegy a konditerembe. Ezek a sportszerek mindig szem előtt vannak, még a motivációd is nagyobb lesz a rendszeres testmozgáshoz. 

Íme az alapfelszerelés:

Jógamatrac

A talajgyakorlatok elengedhetetlen eszköze a jó minőségű matrac. Azon végezve a mozdulatsorokat sem a kezünk, sem pedig a lábunk nem csúszkál a talajon, és a hátunkat sem nyomja meg a kemény padló, ezen kívül kényelmessé teszi az ülő, fekvő vagy térdelő gyakorlatokat.

Kézi súlyzók

Súlyzó

Kézi súlyzókkal rengeteg feladatot elvégezhetünk, és igazán kevés helyet foglalnak. Szuper, komplex felhasználhatóságú eszköz: szinte minden emelő, toló, húzó mozdulat kivitelezhető vele. A súlyzós edzés elengedhetetlen a fogyáshoz és az izomnöveléshez, a test tónusosabbá tételéhez. Ha kezdő vagy, 1 és 2 kilós súlyzókat vegyél, majd, ha már könnyedén használod ezeket, 1 kilóval növelheted a súlyokat.

Szalag

A fitneszszalagokkal kímélő módon, mégis eredményesen tudjuk formálni izmainkat. A bicepszezéstől kezdve a hátizom erősítésig rengeteg gyakorlathoz használhatjuk. Ráadásul a fenékformálás nagymestere is! 

A gumiköteleknél jellemzően színnel jelzik, hogy milyen erősségű. Nézd meg a leírást, hogy a saját edzettségi szintednek megfelelőt válassz. Kezdőknek piros vagy zöld ajánlott, de ezeknek a szalagoknak is lehet növelni az ellenállását, ha csökkentjük a hosszukat.

Szivacshenger

Szivacshenger

A szivacshengerrel vagy SMR hengerrel a hagyományos edzéstípusokhoz képest jóval kíméletesebben és könnyebben mozgathatod át az izmaidat. A hab a tortán, hogy egy kiadós edzés után akár át is masszírozhatod vele magadat. Ideális lehet bemelegítéshez és edzés utáni nyújtáshoz is. Felülésekhez is ajánlják, alátámasztásként.

Ha az eszközök rendelkezésre állnak már csak a helyes gyakorlatokat kell megtalálni hozzájuk. A videómegosztó oldalak tele vannak szuper otthoni edzős videókkal, de természetesen okostelefonodra is pillanatok alatt le tudsz tölteni egy jónéhány fitness applikációt. 
 

Ne feledd, a hatékony edzéshez elengedhetetlen a kellő energia, ezért lehetőleg edzés előtt egy órával egyél egy Nestlé Fitness gabonapehely szeletet.