Készítsetek gesztenyebabát!

Gyerek
Készítsetek gesztenyebabát!
Ha már sétáltok egyet az őszi erdőben, vagy kirándulni indultok, akkor ne hagyjátok ki a gesztenyeszedést! A zsákmányból pedig készítsetek igazi őszi gesztenyebabákat!

A gesztenye csodás dekorációs alapanyag, teheted üvegedényben az asztalra, fűzhettek belőle nyakláncot, és persze gesztenyebabákat is készíthettek. Ha már úgyis sétáltok ősszel a természetben – ugye sétáltok? – akkor ki ne hagyjátok a gesztenyegyűjtést. A gyerekek egyenesen odáig lesznek érte, aztán pedig mekkora lesz az öröm, amikor otthon bedobod az ötletet, hogy készítsetek gesztenyebabát. Szuper kreatív családi program, fejleszti a gyerekek kézügyességét, és a végén még játszhattok is a babákkal. Hát nem csodás? 

A gesztenyegyűjtésből hazaérve biztosan jól fog esni egy bögre forró kakaó, de a gesztenyebábu készítéskor is bevetheted. A Starbucks forró csokoládés italporokból ellenállhatatlan forró csokit készíthetsz „hagyományos" vagy akár sós karamellás ízben. 

Na, de most már tényleg jöjjenek a tippek gesztenyebaba készítéshez!

gesztenye pókgesztenyebaba

Pók és süni kezdőknek

A legegyszerűbb gesztenyefigurák a pók és a süni. Elég lyukakat szúrni a gesztenye héjába, és már tűzhetik is bele a gyerekek a gyufaszálakat. A süninek nem is kell feltétlenül lábat készíteni, sőt ha találtok olyan gesztenyét, amin még félig rajta van a héja, az is lehet a tüske.

gesztenyebaba 2

Bármit elkészíthettek gesztenyéből

Tulajdonképpen egy teljes farmot - de legalábbis a lakóit – el tudtok készíteni gesztenyéből. Ha pedig már egy magasabb szintet is bevállalnátok, a gesztenye mellé szedjetek makkot, vagy kisebb bogyókat is, így már fejet, szemet, cipőt is tudtok a gesztenyefiguráknak csinálni.

gesztenyebaba 3

Rajzoljatok arcokat!

Nagyobbakkal készíthettek helyes, rajzolt arcú babákat. Itt sem az egyensúlyon van a hangsúly, hanem a természet adta karakteren. Minden gesztenyének saját arcocskája van, épp csak kicsit ki kell emelni a vonásokat!