Készíts karácsonyfadíszt a gyerekekkel

Életmód
Készíts karácsonyfadíszt a gyerekekkel
Ha egyediséget szeretnél csempészni a karácsonyfa díszítésbe, vagy szeretnéd a gyerekeket jobban bevonni az ünnepi készülődésbe, esetleg egy szuper téli csináld magad programra vágysz, készítsétek el ezeket a díszeket!

Nagy divat manapság a pontosan „megdizájnolt” karácsonyfa. „A tiéd milyen színű lesz az idén? Kék-ezüst, vagy piros-arany?” – hangzik el sokszor a kérdés. Gyönyörűek ezek a fák, de sokszor olyan jólesik ránézni egy-egy egyedi díszre, ami lehet, hogy nem a legszebb, legcsillogóbb, de egy kedves emlék jut róla eszünkbe, vagy épp azért szeretjük, mert mi magunk készítettük. 

Érdemes ezért néhány saját készítésű díszt alkotni. Ráadásul ez tényleg segít az ünnepre hangolódásban, karácsonyi hangulat kialakításában, emellett pedig kitűnő családi program, kreatív elfoglaltság, amit a gyerekek is imádnak. 

Képgalériánkban mutatunk egy pár remek ötletet, amikhez jöjjön egy kis segítség is: 

Karácsonyfadísz - csipesz

Ehhez az ötletes díszhez elég pár natúr fa ruhacsipesz. Fessetek rá téli mintákat, mint ez a Mikulás, aminek a sapkáját akár színes kartonpapírból is felragaszthatjátok. Ha hóembert szeretnétek, fehér kartonból vágjátok ki a figurát, azt ragasszátok a csipeszre, és utólag dekoráljátok filctollal! 

Filc anyagból is nagyon mutatós díszeket készíthettek, amikre ragaszthattok színes szalagot vagy gombokat, strasszokat.  

Karácsonyfadísz - kép

Nézd, milyen gyönyörű díszek készülnek csipkés tortapapírból! Sokszor a legegyszerűbb ötletek a legnagyszerűbbek, ugye?  

Ugye nálatok is kötelező karácsonyi elem a szaloncukor? Akkor ennek a hírnek igazán örülni fogsz! Mostantól ugyanis BOCI szaloncukrokkal teheted még szebbé és finomabbá az ünnepeket! A marcipános, kókuszos és meggyes zselés ízű BOCI szaloncukrok méltó díszei lesznek a karácsonyfának és az ünnepi asztalnak egyaránt.

Karácsonyfadísz - mézeskalács

Ha karácsony, akkor mézeskalács! Ugye tesztek a fára is? Ne feledd, ez esetben érdemes előre gondolkozni, és még formázáskor kilyukasztani a dísznek szánt figurákat, mert miután kisült, már könnyen morzsolódik, törik. Ha pedig szeretnéd megszerezni a legpuhább, legfinomabb mézeskalács receptjét, kattints cikkünkre!