Kávéházi élmény otthon? A díszítést se felejtsd el

Életmód
kávé
Ha már van egy szuper kávéfőződ, és kiváló minőségű kávéd, fokozd a hangulatot egy-egy ötletes, egyszerű díszítéssel! Így lesz igazi a kávéházi élmény.

A reggeli rohanásban valószínűleg örülsz, ha gyorsan leguríthatsz egy forró feketét, de hétvégén vagy egy vendégség alkalmával biztosan jólesik egy kicsit tovább élvezni a kávézást. Ehhez pedig a finom kávé mellett fontos a tálalás is. Ne gondolj nagy dolgokra, sokszor egy kis apróság is csodákra képes!

Olyan trükköket mutatunk most, amihez nem kell óriási előkészület, mégis egy egyszerű kávézást is különlegessé tudnak tenni. Lepd meg magad, családodat, barátaidat és próbáld ki! Meglátod, egészen más érzés, mint amihez a rohanós reggeleken szoktál.

A kávédíszítés egyszerűbb, mint gondolnád!

Otthon, saját magadnak is készíthetsz szépen díszített kávét, az egyszerűbb motívumokat nem lehet elrontani. Ahhoz, hogy szépen tudd díszíteni a kávé tetejét, alapként jó minőségű kávéra és tejhabra van szükséged.

Ha NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégéped van, és tejes kényeztető kapszuláink közül választasz, ez nem okozhat gondot. Kapszuláinkhoz gondosan kiválogatott, kiváló minőségű kávészemeket használunk, melyeket aztán különös figyelemmel pörkölünk és őrlünk. A rendszer szabadalmaztatott technológiájának köszönhetően pedig a kapszulák képesek szabályozni az elkészítéshez szükséges nyomást, így lesz tökéletes tejhab a cappuccino-n vagy krémes réteg a cortado-n. 

Ha saját magad készítenél tejhabot, érdemes beszerezni egy kézi tejhabosítót. Készíts el kedvenc habos kávédat és kezdődhet is a díszítés!

Az otthoni díszítésnél a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás a díszítősablon használata. Ezt te is el tudod készíteni, elég hozzá egy keményebb papír, amibe tetszés szerint formát vágsz. A tejhabos kávé elkészítése után helyezd a sablont a csészére, szórd meg egy kis kakaóporral vagy fahéjjal, ami a sablonon vágott lyukon keresztül rákerül a habra, és különböző formákat hoz létre.

Ha csokisziruppal díszítenéd a kávét, így csináld: a tejhabra rajzolj NESQUIK sziruppal egyszerű alakzatot, például több kört vagy csillagot, s ezt fogpiszkáló  segítségével formázd szabadon!

Süti a kávé mellé

Készíts egy nagyobb adag kekszet, ami eláll egy fémdobozban, így kávézáskor csak elő kell venni a dobozból. Ha sütés előtt egy vastagabb bemetszést végzel a keksz tésztáján, akár a csésze szélére is állíthatod majd. Próbáld ki szuper mézeskalács receptünkből, nem fogsz csalódni!

Fontos a tálalás

Természetesen erre nem mindig van idő, de egy ráérős kávézás hangulata egészen más, ha szépen megterítesz hozzá, de legalábbis egy szép csészébe öntöd a finom és feldíszített kávét, esetleg sütit vagy kekszet is tálalsz mellé egy szép kis tányéron vagy egy díszesebb szalvétán.