Izgalmas programtippek gyerekekkel

Gyerek
Izgalmas programtippek gyerekekkel
Minőségi idő a családdal? Gyerekes programok, amiket a felnőttek is élveznek? Ezek a programok biztosan tetszeni fognak. Gyereknapra vagy bármikor év közben.

Ti hogy ünneplitek a gyereknapot? Tervezel valamilyen különleges programot? Esetleg kapnak a gyerekek kisebb meglepetést is? Esetleg a kedvenc fogásaikat főzöd nekik?
Megmutatjuk a mi kedvenc tippjeinket, amikkel a gyerekeket leveheted a lábukról.

Ismered a SMARTIES Dino drazsékat? Ezek a színes finomságok biztos mosolyt csalnak majd a gyerekek arcára. Tökéletes választás, ha egy finom figyelmességgel lepnéd meg őket.

Szeretitek az állatokat? Akkor irány a vadaspark!

Ha idén az állatkert helyett más programot keresel, ugyanakkor szeretnél az állatos vonalon mozogni, menjetek el valamelyik Budapest közeli vagy vidéki vadasparkba. A vadasparkok általában néhány óra alatt bejárhatók, így rövid programnak is tökéletesek. Ha melegben mentek, kifejezetten jól fog esni a fás, árnyékos környezet. Az állatok mellett sok helyen találhattok még játszóteret vagy akár kisvonatot is, így aztán nem maradtok szórakozás nélkül. 

A mi kedvenc Vadasparkjaink: 

Barlangban jártatok már?

Barlangot járni extra izgalmas! Hazánk 31 barlangjában több mint 50 túra közül választhattok. Ez valóban a bőség zavara. A barlangok lenyűgözőek minden korosztálynak. Nagyon vagány családi program egy barlanglátogatás.

A barlangokban egész évben 10-11 °C-os a léghőmérséklet, ne felejtsétek otthon a meleg pulóvert, kabátot! Sportosan öltözzetek, és az egész család megfelelő, jól tapadó cipőt viseljen. Minden esetben érdeklődj a program részleteiről és a javasolt korosztályról!


Az aggteleki karsztvidék egyik látványos kiépített barlangja egyedülálló a változatos földalatti képződmények miatt. Kristálytiszta tavai, cseppkőképződményei kifejezetten látványosak, nagyobb gyerekekkel mindenképp gyertek el ide!

A Szemlő-hegyi-barlang minden korosztály számára szuper célpont. Budapest „föld alatti virágoskertjének" is nevezik. A jelenleg 2200 méter hosszúságban feltárt, ásványkiválásokkal gazdagon díszített barlang Budapest egyik legértékesebb természeti kincse.

Próbáljátok ki a falmászást, nem fogtok csalódni!

A mászófalak eredetileg a sziklamászók, sportmászók edzését szolgálták. A falon mesterségesen kialakított fogások és lépések vannak, általában többféle utat lehet bejárni rajtuk. Mászhattok kötéllel biztosítva, de a gyakorlottak akár biztosítás nélkül is, rövidebb, sokszor igen nehéz elemeket tartalmazó szakaszon is. A kötéllel biztosított pályáknál is választhattok nehézségi fokot.

Jöhet egy kis adrenalin?

Jó időben a kalandpark kihagyhatatlan program
Magyarországon több tucat kalandpark található, bárhol is laktok, biztosan találtok hozzátok közel esőt. Örökmozgó kicsiknek fiatalos lendületű szülőknek erősen ajánlott, de ha csak egy kis izgalomra vágytok, itt a helyetek! A kalandparkokban az is jó, hogy a felnőttek is kicsit gyerekek lehetnek, kúszhattok-mászhattok a gyerekekkel együtt és izgalmas akadálypályákon mérhetitek össze ügyességeteket.

Inkább benn maradnátok? A szabadulószobát próbáltátok már?

Már jó ideje tart a szabaduló őrület, lehet hogy már te is próbáltad?  Ha még nem, itt az ideje!
Sokan azt gondolják, hogy ez a játék csak felnőtteknek szól. Szerencsére vannak olyan helyek, amik kifejezetten olyan játékokat fejlesztettek ki, amiben a gyerekek is részt tudnak venni. Az ilyen szobák nem ijesztgetősek, és a feladatok sem bonyolultak. Így az egész család együtt szórakozhat, ráadásul mivel ez igazi csapatmunka, közös kihívás, nagyon jól fejleszti a gyerekek együttműködési és kommunikációs képességét.


Izgalmak és edzés beltéren? Próbáljátok ki a falmászást! 

A falmászás többek között fejleszti az állóképességet, koordinációs képességet és az egyensúly érzéket is. Sokszor javasolt mozgásforma a tartás javítására is. Amellett, hogy fizikailag nagyon alaposan átmozgatja az egész izomzatot, felkészít a tartós koncentrációt igénylő feladatokra. 
Mindezt úgy, hogy közben egy szuper izgalmas programon vesztek részt, amibe könnyen bele is szerethettek.

Mielőtt elmennél egy terembe, érdeklődj a lehetőségekről, arról mit vigyél magaddal, és megoldják-e a helyszínen a biztosítást.

Finomságokkal kedveskednél a gyerekeknek?

Összegyűjtöttünk pár receptet, aminek biztosan nagyon örülnek majd. Ha pedig további inspirációra lenne szükséged, böngéssz oldalunkon további receptjeink között!

Villámgyors házi pizza

Étkezés
Ha ezeket az ötleteket ellesed, egy olyan gyerekbarát fogással bővítheted a receptgyűjteményed, ami még a kiegyensúlyozott étrendbe is beillik.
Villámgyors házi pizza

Mesés muffinok hozzáadott cukor nélkül

Étkezés
Gondoltad volna, hogy hozzáadott cukor nélkül is lehet elképesztően finom süteményt készíteni? Mindezt úgy, hogy a gyerekek is imádják? Mutatjuk a trükköt!
Muffin cukor nélkül