Mesés muffinok hozzáadott cukor nélkül

Étkezés
Muffin cukor nélkül
Gondoltad volna, hogy hozzáadott cukor nélkül is lehet elképesztően finom süteményt készíteni? Mindezt úgy, hogy a gyerekek is imádják? Mutatjuk a trükköt!

Az, hogy mennyire eszik édesen a gyereked, attól is függ, hogy milyen szokásokat alakítotok ki. Ezért jó, ha már eleve nem szoktatod hozzá a gyerekeket a sok édességhez, ha pedig édeset sütsz, próbáld meg csökkenteni a hozzáadott cukor mennyiségét. De akkor hogy lesz édes a süti? A gyümölcsök amellett, hogy rostban és vitaminokban gazdagok, édesítésre is alkalmasak. 

Háromféle muffint kóstoltak a gyerekek videónkban. Nézzétek meg, vajon melyik ízlik nekik a legjobban! 

A Nestlé megbízásából készült, a 4-10 éves gyerekek táplálkozási szokásait vizsgáló felmérésből* kiderült, hogy a felnőttek helytelen táplálkozási szokásai öröklődnek és megmutatkoznak a gyermekek táplálkozásában is. Ezért szülőként, étkezési szokásaid kialakítása kiemelkedő jelentőséggel bír gyerekeid egészségének biztosításában is.

A Nestlénél folyamatosan csökkentjük termékeink cukortartalmát. A teljes portfóliónkat tekintve 2017 óta átlagosan 3,5%-kal csökkentettük termékeink hozzáadottcukor-tartalmát. 2017 óta 181,7 tonna hozzáadott cukrot vontunk ki a Magyarországon kapható termékeinkből.

Nem is gondolnád, hogy a gyerekeknek mennyire ízlenek a banánnal vagy datolyával édesített sütemények. Sőt! Ami a legmeglepőbb, hogy Repeta című videónk forgatásán a muffinteszt első helyezettje a sütőtökös muffin volt. 

Ez is azt mutatja, hogy érdemes kísérletezni új alapanyagokkal, fűszerezéssel. Lehet úgy kiegyensúlyozottan étkezni, hogy abban a gyerekek is örömüket leljék. 

Kipróbálnád a gyerekek kedvenc muffin receptjeit?

Kattints a képekre sütőtökös, kakaós-banános és almás muffinjainkért!

Missing content item.Missing content item.Missing content item.