Étkezés
Te szoktál csirkecombot grillezni? Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld. Ráadásul olyan trükköt mutatunk hozzá, hogy nem győzöd bezsebelni az elismeréseket. Nem grillezel? Sütőben is fantasztikus lesz, ne hagyd ki!
Felejtsd most el az unalomig ismételt grillezett csirkemell vagy karaj recepteket, és próbálj ki valami újat!
A grillezett csirkecomb szaftos, omlós, puha finomság, főleg, ha követed ajánlásunkat, és kipróbálod mellé ezt az izgalmas köretet és a fantasztikus THOMY édes-savanyú szószt.
Ínycsiklandó grillen sült csirke
2
Hozzávalók
- 2 csirkecomb
- 1 avokádó
- 8 db koktélparadicsom
- 1 szál rozmaring
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek méz
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
- citromlé
- THOMY Édes-Savanyú szósz
- 200 g bulgur
Elkészítés
- A rozmaringot vágd apróra, keverd össze a mézzel, 1 ek olajjal, pirospaprikával, sóval és borssal, majd a páccal kend be a csirkecombokat. Hagyd állni egy órát.
- Grillen, parázs fölött kb. 35-40 perc alatt vagy 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd aranybarnára.
- Míg a csirkecombok sülnek, készítsd el a köretet is: a bulgurt 2-szeres mennyiségű forró, sós vízben főzd meg, az avokádót vágd félbe, a húsát kanállal óvatosan kanalazd ki. Grillen vagy forró, enyhén olajozott serpenyőben a vágott oldalával lefelé süsd meg, sózd, borsozd, majd önts rá kevés citromlevet. Ugyanígy grillen vagy serpenyőben a koktélparadicsomokat is süsd meg.
- Tálaláskor kínálj mellé THOMY Édes-Savanyú szószt, amitől igazán izgalmas lesz ez a finomság.