Sokan nem szeretnek kacsamellet sütni, mert félnek hogy vagy nem sül át, vagy túl száraz lesz. Ha te is így vagy ezzel, van egy jó hírünk: ez mostantól megváltozik!
Olvasd el tippünket, próbáld ki, és ezentúl te is a „magabiztos kacsamellsütők” táborát erősítheted, sőt! Egy jól sikerült családi vacsora vagy vendégség után nem győzöd majd megosztani a tökéletes kacsamell sütés titkát a többiekkel.
A sült kacsamell fantasztikusan illik a gombás szósszal készülő MAGGI Kaszotto Árpa rizottóhoz. Ebben az egyszerűen elkészíthető finomságban a tápláló árpagyöngyöt krémes mártásunkkal tettük teljessé. Szószunkhoz a legízletesebb gombákat és fűszereket válogattuk össze, hogy egy igazán ízletes és ínycsiklandó étel kerülhessen az asztalra.
A tökéletesre sült kacsamell készítés fortélyai
- Sütés előtt 2-3 nappal a kacsamellet tedd annyi olajba, hogy ellepje, csipkedj rá friss rozmaring leveleket, takard le, és tedd hűtőbe! Ha nincs friss rozmaringod, használj nyugodtan szárított fűszert.
- A sütéshez a kacsamell mindegyik oldalát kend be vékonyan balzsamecettel, bőrös oldalát egy éles késsel irdald be úgy, hogy a késsel semmiképp ne vágj be a húsig. Ne sózd!
- Egy serpenyőt forrósíts fel, bőrös felével lefelé fektesd a serpenyőbe a kacsamellet, közepes hőfokon süsd 2-3 percig az egyik odalán, majd fordítsd meg és süsd további 2-3 percig a másik oldalán is. Csak ekkor sózd, borsozd, és fűszerezd még kevés rozmaringgal.
- Ezután hőálló tálban tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 8 percig.
Honnan tudod, hogy tökéletesre sült a kacsamell?
Érints össze a mutató és hüvelykujjadat, majd a másik kezed mutatóujjával nyomkodd meg az összeérintett hüvelykujjad alatti párnácskát. Ezután nyomkodd meg a kacsamellet is. Ha olyan az ellenállása, mint a hüvelykujj párnádnak, akkor jó. Igen, ez elég furán hangzik, de működik!
Egy nagyon fontos szabály, amire mindenképp figyelj!
Soha ne szeld fel a húst közvetlenül miután kivetted a sütőből! Hagyd pihenni pár percet, különben szeleteléskor kiengedi magából az összes levet. Ha nem rögtön akarod tálalni, akkor is jobb, ha egyben hagyod, így sokkal puhább marad.