Így kezdd lendületesen a napot!

Életmód
Így kezdd lendületesen a napot!
Egész napunkat meghatározhatja, ahogy ébredünk, és ahogy indítjuk a napot. Megmutatjuk, mit tehetsz annak érdekében, hogy egy derűs, energikus ébredéssel jól induljon a nap.

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, mire érdemes figyelni, ha pihentető alvásra vágysz. Most nézzük, mit tehetsz, hogy egy jó alvás után még jobban induljon a nap. 

Ne rohanj!

Fontos, hogy akármilyen korán is kelsz, ne legyen őrült rohanás a reggeli készülődés, mert az az egész napodra rányomja a bélyegét.  
Egyesek könnyen ébrednek, míg másoknak a reggeli kelés sokkal nehezebben megy. Az ébresztőt annak megfelelően állítsd be, hogy te melyik csoportba tartozol. Ha nehezen ébredsz, érdemes a szükségesnél korábbra állítanod. Nem azért, hogy utána hosszasan szundizz, hanem hogy legyen időd lassan belerázódni a ritmusba.  

Tudtad? Vannak olyan alvásfigyelő mobiltelefonos alkalmazások, amik az alvás mélységedet vizsgálják, és ha megadod, mikor szeretnél kelni, az időpont környékén megnézik, mikor a legkevésbé mély az alvásod, ez alapján ébresztenek. Érdemes kipróbálni, sokat segíthet. 

Szundi? Inkább ne!

Bár az sem jó, ha azonnal kipattansz az ágyból, a szundi funkció használata sem javasolt. Ezzel csak elodázod a felkelést úgy, hogy vissza-vissza alszol, így a végén még nehezebb lesz kikelni az ágyból. Vegyél egy nagy levegőt, és kelj ki az ágyból, amint megszólal az ébresztő.  
Az ébresztés után maradj még 1-2 percig az ágyban, nyújtózkodj, mozgasd meg a végtagjaidat, végezz nyakkörzést, lélegezz mélyeket. Ezek fokozzák a szervezet vérellátását, így frissebben ébredhetsz. 

Ha kicsit távolabb teszed az ágyadtól a telefont, nehezebb lesz elérni, így ha már fel kell hozzá kelni, az ébredés is könnyebben megy. Ráadásul a felkelést egy alapos nyújtózkodással is össze tudod kötni. Plusz érv a módszer mellett, hogy így az akkumulátor közelsége miatt sem kell aggódnod az éjszaka során.

A környezet

Máris jobban indul a nap, ha fényt és friss levegőt engedsz a lakásba. Húzd el a függönyöket, szellőztess! Ez egy napsütéses reggelen kifejezetten üdítő, de még a téli hidegben is jót tesz, felfrissít. Ha a nyitott ablak előtt jó nagyokat nyújtózkodsz, máris sokat segít. 
A készülődéshez tedd be kedvenc zenédet, jót fog tenni a hangulatodnak! 

Frissítő zuhany

Akármennyire is kevés az időd, a gyors reggeli zuhanyt kár lenne kihagyni. A langyos vizet fokozatosan hűtsd, a hideg víz hatására energikusabb leszel, felpörget! 

Reggeli

Ne hagyd ki a reggelit! Akkor se, ha rohansz, vagy úgy érzed, nem vagy éhes. Egy tál gabonapehely natúr joghurttal és gyümölccsel, egy szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós egy pár szelet zöldséggel, egy csésze forró kávéval plusz 5 percet jelent, viszont feltölti szervezetedet a napindításhoz szükséges energiával. 

Kóstoltad már a legújabb NESCAFÉ® Dolce Gusto Doppio kávékapszulát? Ezzel a dupla eszpresszóval garantáltan jól indul a reggel.  Dupla koffein, dupla élvezet... Csak egy gombnyomás, és máris élvezheted a gőzölgő feketekávé friss aromáját.