Idén is indul a grillszezon

Életmód
grillszezon
Egyik napról a másikra beköszöntött a jó idő, ami azt jelenti, hogy mostantól indulhat a grillezés is.

Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, amiket érdemes elolvasnod, mielőtt hivatalosan is megnyitnád a grillszezont.

Ha szeretsz grillezni, vannak olyan kellékek, amikre mindig szükséged lesz. Ezeket érdemes előre nagyobb mennyiségben beszerezni, így nem lehet technikai akadálya, ha spontán kedved szottyan egy jó kis sütögetésre.

Kötelező kellékek

Ami nélkül biztosan nem lesz grillezés, az a grillsütő, a megfelelő tüzelőanyag, gyújtós, tüzelőfolyadék, ha gázos sütőd van, akkor gázpalack. Ha rutinos grillező vagy, valószínűleg van grillsütőd. Ha viszont még csak most kezdtél el játszani a gondolattal, akkor olvasd el cikkünket, ami segíthet a megfelelő grillsütő kiválasztásában.

Hasznos kellékek, amit érdemes beszerezni

Általános konyhai eszközökkel is elboldogulsz a grillezésnél, de azért érdemes legalább egy alap eszköztárat beszerezni, amikkel aztán ügyesen megfoghatod, forgathatod, szurkálhatod a finom falatokat. A csipeszek, fogók, villák mellett jól jöhetnek a nyársak is, valamint olyan eldobható alumínium tálcák, tálkák, amiket könnyen a rácsra helyezhetsz.

Nem kifejezetten az alapkészlet része, de iszonyú praktikus a halak sütéséhez kapható összezárható rács. Ennek az a lényege, hogy két rács közé teszed a halat, és a rácsokat aztán egymásra zárod. Így forgatásnál biztosan egyben marad a hal. Ha valaha próbáltál halat grillezni enélkül, biztosan érted, miért olyan szuper találmány ez.

Konyhai alapanyagok, amikből érdemes betárazni

Ha van otthon valamennyi hús és zöldség, akkor már nyert ügyed van, hiszen a fő alapanyagok rendelkezésre állnak. Ahhoz azonban, hogy tényleg egyben legyen az a grillfogás, érdemes egy kicsit előre gondolkozni.

  1. Fűszerek – talán nem is kell magyarázni, mennyire sokat számít egy jól eltalált pác. Ehhez fűszerek kellenek. Tarts mindig otthon kedvenc szárított fűszereidből, hogy ne ezen múljon a sütögetés sikere. Szuper pác recepteket találhatsz korábbi cikkünkben.
  2. Zöldfűszerek – ezekkel igazán megbolondíthatod a salátákat, szószokat
  3. Paradicsomszósz – bármilyen hús mellé mártogatósnak, faszénen sült krumplihoz öntetnek, sült padlizsánra mozzarellával, tökéletes választás egy finom fűszeres paradicsomszósz. A MAGGI üveges paradicsomszószai 3 ízben varázsolják a mediterrán ízeket az asztalodra, mindezt tartósítószer hozzáadása nélkül, olyan alapanyagokból, amik a konyhádból is ismerősek. Tarts otthon mindig egy pár üveggel, biztosan el fog fogyni.
  4. Salátaöntetek – ezeket készítheted házilag, míg sülnek az ételek. A joghurtos, vagy olajos alapú öntetekkel nem nagyon foghatsz mellé. Ha viszont biztosra akarsz menni, tartasz ottthon egy pár csomag MAGGI Sajtszósz alapot, amiből percek alatt szuper sajtmártást készíthetsz.