Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Még mindig grillezünk - szuper pácok

Néhány összetevőből kitűnő grillfűszert keverhetsz otthon. A saját fűszerkeveréket egy kevés olajjal összekeverve pedig máris kész a finom pác. 

Kísérletezz bátran a fűszerekkel, próbálj ki merészebb kombinációkat is. Használhatsz egy alap összeállítást, amit alkalmanként feldobsz friss fűszernövényekkel, csípős paprikával, extra fokhagymával. 
Nagyon jól állnak a grillezett ételeknek a keleties fűszerek is. Ha szívesen kipróbálnád, készíts fűszerkeveréket korianderrel, őrölt római köménnyel vagy curry porral.
 

Tippek pácokhoz

 

  • Ha igazán ütős eredményt szeretnél, érdemes a húsokat már előző nap bepácolni, hogy kellően átjárják az ízek, és megpuhuljon a hús. Ha utolsó pillanatban jut eszedbe, akkor is jó, ha szánsz a pácolásra legalább egy órát.
  • A csirkehús nagyon szereti a joghurtos vagy tejes alapú pácokat, ettől lesz igazán puha.
  • A sertéshúshoz olajban keverd el a fűszereket, és tehetsz bele egy kevés mustárt is.
  • Vörös húsokhoz nagyon jól illik a „piros pác”, amit úgy készíthetsz el, hogy az olajban alaposan elkeversz egy MAGGI Pörköltszaftkockát. Ezt további fűszerekkel, esetleg egy kevés mustárral még izgalmasabbá teheted.
  • A zöldségeknek is jót tesz a mustáros- olajos pác, de az is tökéletes, ha olívaolajban kevered el a fűszereket, és azzal kened be a zöldséget.


Fűszerkeverék ötletek pácokhoz

 

 

Nestlé tippünk
Ha nem szeretnél a páccal és a házi fűszerkeverékkel időt tölteni, próbáld ki a MAGGI 2in1 fűszeralapjait, melyek csomagonként 2 külön fűszeralapot tartalmaznak, egyet a húshoz, egyet a szószhoz. Így egyszerűen készíthetsz grillen sült csirkét fűszervajjal, gyros csirkefalatokat tzatzikivel, vagy barbecue sertéssültet pikáns ketchuppal.