Még mindig grillezünk - szuper pácok

Étkezés
Szuper pácok
Néhány összetevőből kitűnő grillfűszert keverhetsz otthon. A saját fűszerkeveréket egy kevés olajjal összekeverve pedig máris kész a finom pác.

Kísérletezz bátran a fűszerekkel, próbálj ki merészebb kombinációkat is. Használhatsz egy alap összeállítást, amit alkalmanként feldobsz friss fűszernövényekkel, csípős paprikával, extra fokhagymával. 

Nagyon jól állnak a grillezett ételeknek a keleties fűszerek is. Ha szívesen kipróbálnád, készíts fűszerkeveréket korianderrel, őrölt római köménnyel vagy curry porral.

Tippek pácokhoz

  • Ha igazán ütős eredményt szeretnél, érdemes a húsokat már előző nap bepácolni, hogy kellően átjárják az ízek, és megpuhuljon a hús. Ha utolsó pillanatban jut eszedbe, akkor is jó, ha szánsz a pácolásra legalább egy órát.
  • A csirkehús nagyon szereti a joghurtos vagy tejes alapú pácokat, ettől lesz igazán puha.
  • A sertéshúshoz olajban keverd el a fűszereket, és tehetsz bele egy kevés mustárt is.
  • Vörös húsokhoz nagyon jól illik a „piros pác”, amit úgy készíthetsz el, hogy az olajban alaposan elkeversz egy MAGGI Pörköltszaftkockát. Ezt további fűszerekkel, esetleg egy kevés mustárral még izgalmasabbá teheted.
  • A zöldségeknek is jót tesz a mustáros- olajos pác, de az is tökéletes, ha olívaolajban kevered el a fűszereket, és azzal kened be a zöldséget.

Fűszerkeverék ötletek pácokhoz