Étkezés
Néhány összetevőből kitűnő grillfűszert keverhetsz otthon. A saját fűszerkeveréket egy kevés olajjal összekeverve pedig máris kész a finom pác.
Kísérletezz bátran a fűszerekkel, próbálj ki merészebb kombinációkat is. Használhatsz egy alap összeállítást, amit alkalmanként feldobsz friss fűszernövényekkel, csípős paprikával, extra fokhagymával.
Nagyon jól állnak a grillezett ételeknek a keleties fűszerek is. Ha szívesen kipróbálnád, készíts fűszerkeveréket korianderrel, őrölt római köménnyel vagy curry porral.
Tippek pácokhoz
- Ha igazán ütős eredményt szeretnél, érdemes a húsokat már előző nap bepácolni, hogy kellően átjárják az ízek, és megpuhuljon a hús. Ha utolsó pillanatban jut eszedbe, akkor is jó, ha szánsz a pácolásra legalább egy órát.
- A csirkehús nagyon szereti a joghurtos vagy tejes alapú pácokat, ettől lesz igazán puha.
- A sertéshúshoz olajban keverd el a fűszereket, és tehetsz bele egy kevés mustárt is.
- Vörös húsokhoz nagyon jól illik a „piros pác”, amit úgy készíthetsz el, hogy az olajban alaposan elkeversz egy MAGGI Pörköltszaftkockát. Ezt további fűszerekkel, esetleg egy kevés mustárral még izgalmasabbá teheted.
- A zöldségeknek is jót tesz a mustáros- olajos pác, de az is tökéletes, ha olívaolajban kevered el a fűszereket, és azzal kened be a zöldséget.
Fűszerkeverék ötletek pácokhoz
- Csirkés fűszerkeverék: kakukkfű (morzsolt), borsikafű, fokhagymapor, MAGGI Húsvarázs ételízesítő, só, bors
- Sertéshúsos fűszerkeverék: mustármag, fokhagymapor, MAGGI Húsvarázs ételízesítő, só, bors
- Zöldséges fűszerkeverék: metélőhagyma (morzsolt), bazsalikom (morzsolt), cayenni bors, MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel