Húsmentes fogás, ami finom, tápláló és egyszerűen elkészíthető?

Étkezés
Garden Gourmet mini wrap
Próbáld ki ezt az ínycsiklandó wrap-et Garden Gourmet vegetáriánus falatkákkal!

Ha te is szeretsz húsmentes fogásokat beilleszteni az étrendedbe, vagy egyszerűen csak szereted a gyorsan elkészíthető, különleges finomságokat, ez a recept tetszeni fog. 

Garden Gourmet termékeinket vegán és vegetáriánus fogyasztóinknak, illetve azoknak fejlesztettük, akik csökkenteni szeretnék a húsfogyasztásukat. Szeretnénk olyan egyszerű, változatos, az egészséges és kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető növényi alapú megoldásokat kínálni, amik a napi fehérje bevitelhez is hozzájárulnak.  

A legtöbb Garden Gourmet termék – így a receptben használt vegán falatkák – alapja a szójafehérje, mely mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza. Ezenkívül termékeinkben rengeteg zöldséget és egyéb növényi alapanyagot használunk, így kitűnő rostforrások is. 

Mini wrap grillezett vegán falatkákkal és zöldségekkel

Mini wrap grillezett vegán falatkákkal és zöldségekkel

4

Hozzávalók

  • 2 csomag Garden Gourmet vegetáriánus Falatkák
  • 4 db kis tortilla lap 
  • 1 db piros kaliforniai paprika 
  • 1 db sárga kaliforniai paprika 
  • 1 db kisebb cukkini 
  • 1 db kis lilahagyma 
  • 200 ml joghurt 
  • 2 ek majonéz 
  • 1 db citrom leve és reszelt héja 
  • 2 ek olaj 
  • só, bors ízlés szerint 
  • késhegynyi cayenne bors 
  • néhány szál kapor felaprítva

Elkészítés

  1. A paprikákat és a cukkinit vágd kis kockákra vagy csíkokra, a lilahagymát pedig vékony karikákra, amiket aztán vágj félbe.  
  2. Forró serpenyőben, kevés olajon süsd meg a zöldségeket, de vigyázz, hogy ne legyenek túlságosan puhák, inkább maradjanak roppanósak. 
  3. Ugyanebben a serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt süsd készre a Garden Gourmet vegetáriánus falatkákat is. 
  4. A tortilla lapokat töltsd meg a sült zöldségekkel és a vegán falatkákkal, formálj tölcsért belőlük, és rögzítsd őket fogpiszkálóval vagy nyárssal. 
  5. Tedd a töltött tortilla tölcséreket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket pár percig, míg egy kicsit megpirulnak. 
  6. A joghurtot keverd össze a majonézzel, a citrom levével és reszelt héjával, sózd, borsozd, végül keverd hozzá az apróra vágott kaprot. 
  7. Miután kivetted a sütőből, a wrap-eket tálald a joghurtos öntettel.