Ha hamis Wellingtonról van szó, akkor általában a setésszűzes verzió szokott előkerülni, pedig ez a recept a variációk sokaságával elkészíthető. Tehetsz bele csirkét, pulykát, de akár lazacot is! Az ízvilágához pedig számtalan különböző hozzávalóval tudsz hozzájárulni.
Íme az alaprecept:
Wellington szárnyasokból
A húst szintén érdemes kicsit megpirítani előre. Használj hosszában félbevágott csirkemelleket, vagy fél tenyérnyi pulykamell csíkokat. A tésztára több darabot fektess úgy egymás mellé, hogy könnyen fel lehessen tekerni (kb. 50 dkg hús szükséges egy leveles tésztához). A MAGGI fűszerkeverékek közül válaszd a csirkéset!
A csirkéhez, pulykához jól illik a sajt. Törj villával apró darabokra 10 dkg kéksajtot, tedd krémesebbé 3 evőkanál natúr krémsajttal, majd adj hozzá egy fej lilahagymát apróra szeletelve, és kész is a krém a recepthez.
A sertésszűznél használt májas, gombás verzió is jól áll a szárnyasoknak, de inkább a gomba legyen több a krémben.
Lazacos Wellington
A lazacot vágd két ujjnyi szeletekre, süsd elő, legyen egy kis sült kérge. Az ízesítést itt teljes mértékben a hozzá készített krém adja. Aminél a következő két variáció teljesen más eredményt hoz.
- Tegyél az aprítóba 8 evőkanál krémsajtot, egy marék diót, egy gerezd fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint, aprítsd össze, és már mehet is a tészta és a hús közé.
- 4 evőkanál tejszínen rotyogtass meg 4 maréknyi spenótlevelet. Keverj hozzá 10 dkg kéksajtot, majd hagyd egy kicsit hűlni a krémet, ezt a verziót óvatosan sózd, mert a kéksajt elég sós!
Figyelj, hogy a lazac hamarabb elkészül, mint a többi hús, itt 20 perc az előmelegített sütőben pont elég lesz!