Gyerekekkel is elkészíthető egyszerű karácsonyfadíszek

Gyerek
Gyerekekkel is elkészíthető egyszerű karácsonyfadíszek
Ha egyediséget szeretnél csempészni a karácsonyfa díszítésbe, vagy szeretnéd a gyerekeket jobban bevonni az ünnepi készülődésbe, esetleg egy szuper téli csináld magad programra vágysz, készítsétek el ezeket a díszeket!

Nagy divat manapság a pontosan „megdizájnolt” karácsonyfa. „A tied milyen színű lesz az idén? Kék-ezüst, vagy piros-arany?” – hangzik el sokszor a kérdés. Gyönyörűek ezek a fák, de sokszor olyan jól esik ránézni egy-egy egyedi díszre, ami lehet, hogy nem a legszebb, legcsillogóbb, de egy kedves emlék jut róla eszünkbe, vagy épp azért szeretjük, mert mi magunk készítettük.
 
Érdemes ezért néhány saját készítésű díszt alkotni. Ráadásul ez tényleg segít az ünnepre hangolódásban, karácsonyi hangulat kialakításában, emellett pedig kitűnő családi program, kreatív elfoglaltság, melyet a gyerekek is imádnak.
 
Jöjjön most pár remek ötletet olyan karácsonyfadíszekhez, amiket gyerekekkel is könnyen elkészíthettek:

tobozdísz

1.    Egy egyszerű, felakasztott, masnival díszített toboz gyönyörű, de a tobozokat tetszés szerint festhetitek is. A karácsony környékén lépten-nyomon kapható arany, ezüst vagy hó spray kitűnő választás, de ecset és színes akrilfesték segítségével is gyönyörű színpompás tobozokat festhettek.
Sprayfestéket szabadban vagy teraszon használjatok, és takarjátok le a festési területet, mert a festék száll, és befoghatja a követ, bútorokat.

illatos zsákok
 
2.    Cuki illatzsákokat készíthettek, ha sima zsákvászonba (vagy bármilyen textíliába) karácsonyi  fűszereket tesztek, amit egy kis vattával, vagy egyéb töltőanyaggal gömbölyítetek ki. A kis csomagot kössétek össze szép szalaggal.

papír dísz


3.    Egyszerű, de annál szebb, ez a papírdísz. Színes papírból vágjatok ki összesen 7 egyforma szélességű csíkot. A középső csík legyen a legrövidebb, ezután három pár hosszabb csíkra lesz szükség. A párok  legyenek egymástól hosszabbak. Végül a csíkokat a középső, rövid szalag jobb és bal oldalára hosszúsági sorrendben rendezzétek el, és alul-felül tűzőgéppel rögzítsétek.
  

spirál dísz

4.    A spirál alakú díszek nagyon mutatósak, mert a légmozgás hatására kicsit forognak, így gyönyörűen tündökölnek a fényben. Rajzolj csiga formát színes papírra és vágjátok ki, díszítsétek tetszés szerint.
  

szalag dísz

5.    Ezt a díszt gyöngyből és selyemszalagból percek alatt elkészíthetitek. A képnek megfelelően a gyöngyöket fűzzétek fel egy erősebb cérnára úgy, hogy minden gyöngy közé kerüljön a szalagból is egy hajlítás. 
  

mogyoró dísz

6.    Az utóbbi idők legcukibb dísze ez a földimogyoró dekoráció. Fessetek vidám manócskákat!
 

+1  Hagyományos dísz, ami sose megy ki a divatból
Ugye nálatok is kötelező karácsonyi elem a szaloncukor? Tedd még szebbé és finomabbá az ünnepeket BOCI szaloncukrokkal! A kókuszos és banános ízű BOCI szaloncukrok méltó díszei lesznek a karácsonyfának és az ünnepi asztalnak egyaránt.

Készíts karácsonyfadíszt a gyerekekkel

Életmód
Ha egyediséget szeretnél csempészni a karácsonyfa díszítésbe, vagy szeretnéd a gyerekeket jobban bevonni az ünnepi készülődésbe, esetleg egy szuper téli csináld magad programra vágysz, készítsétek el ezeket a díszeket!
Készíts karácsonyfadíszt a gyerekekkel