Fantasztikus gyümölcslevesek, ahogy még nem próbáltad

Étkezés
almakrémleves
Az egyik legegyszerűbben elkészíthető gyümölcsös finomság.

Nem is gondolnád, mennyire izgalmassá teheted ezeket a csábító leveseket pár egyszerű trükkel!

Akár a főétel előtt levesnek, akár az étkezés végén desszertként fogyasztod, a gyümölcsleves az egyik legjobb dolog, ami a konyhádban történhet. Ha kicsit kiszakadnál a hagyományos vegyes gyümölcsleves vagy meggyleves vonalból, mutatunk pár izgalmas trükköt ahhoz, hogy igazán különleges legyen a gyümölcslevesed. És természetesen megosztunk veletek egy szuper receptet is!

Az alapok

Kísérletezz bátran az alapanyagokkal! Van élet a meggyen és a cseresznyén túl is! Eper, őszibarack, sárgabarack, birsalma, ribizli, dinnye, szeder és még sorolhatnánk, mennyiféle gyümölcsből tudsz fantasztikus gyümölcslevest főzni!
A friss gyümölcsnek nincs párja, de azért jó, ha tudod, hogy fagyasztott gyümölcsöt is használhatsz, ha épp úgy alakul.

Ízesítés

Van pár zöldfűszer, ami kifejezetten jót tesz a gyümölcsöknek. A bazsalikom, menta vagy akár a rozmaring is remekül kiemeli a gyümölcsök ízét, így mindenképp érdemes kísérletezni vele. A bazsalikomos őszibarack krémleves vagy a mentás sárgadinnye leves gyorsan belopja majd magát a család szívébe!

Így dobd fel a gyümölcsleveseket!

  • Fűszerezz bátran! A zöldfűszereket már korábban említettük, de nem is hinnéd, hogy egy leheletnyi szerecsendió vagy bors milyen pikánssá tudja tenni a gyümölcsleveseket. És persze a gyömbérről se feledkezz el, ami amellett, hogy finom, vitamintartalma miatt is ajánlott!
  • Sajt a gyümölcslevesbe? Morzsolj a levesbe fetát vagy kecskesajtot! Nem sokat, épp csak annyit, hogy „megijeszd” vele.
  • Szórd meg magokkal! Pirított dió vagy sózatlan mandula? Jöhet!
  • És amire valószínűleg eddig tényleg nem gondoltál, pedig igazából abszolút kézenfekvő: Szórj a gyümölcslevesre gabonapelyhet! Így szinte olyan lesz, mint a reggeli smoothie tál. A gabonapehely roppanóssága remekül kiegészíti a leves selymességét. A Nestlé gabonapelyhek fő összetevője a teljes értékű gabona, ami így hozzájárul a napi rostbeviteledhez is. (Meg persze már maga a gyümölcs is). Ha gluténmentes finomságot készítenél, válaszd a gluténmentes Nestlé Corn Flakes-t!

Fahéjas almakrémleves roppanós gabonapehellyel

4

Hozzávalók

  • 4-5 db alma meghámozva, kockákra vágva
  • 2 ek méz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • fél citrom leve
  • 1 l víz
  • 1 dl tejszín
  • ½ csomag vaníliás pudingpor
  • Nestlé CHEERIOS Zab alma & fahéj gabonapehely ízlés szerint a díszítéshez

Elkészítés

  1. A megpucolt, feldarabolt almát locsold meg citromlével, forgasd meg mézben.
  2. Tedd forró serpenyőbe, szórd meg a vaníliás cukorral, és várj, míg karamellizálódni kezd.
  3. Öntsd fel a vízzel, tedd bele a fűszereket, és főzd kb. 15 percig.
  4. Közben a pudingport keverd simára a tejszínnel.
  5. Mikor a leves megfőtt, a tűzről levéve botmixerrel pépesítsd, majd keverd hozzá a pudingos tejszínt.
  6. Főzd még pár percig, míg besűrűsödik.

Tálaláskor szórj rá almás-fahéjas Nestlé CHEERIOS Zab gabonapelyhet!